Μειδίαμα… της «Μήδειας» στη Μεσσηνία -Υπό το μηδέν αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Μειδίαμα… της «Μήδειας» στη Μεσσηνία -Υπό το μηδέν αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας η «Μήδεια» έφθασε και στη Μεσσηνία, αλλά ευτυχώς δε δημιούργησε τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, στα λευκά ντύθηκαν ορεινές περιοχές του νομού, με το θερμόμετρο να πέφτει στους -5,2 βαθμού Κελσίου στο Νιοχώρι Ταϋγέτου, που ήταν η χαμηλότερη θερμοκρασία. Στη δε Καλαμάτα η θερμοκρασία έφτασε τους 7,4 βαθμούς, με την αισθητή να είναι 3 βαθμοί Κελσίου.

Πέραν της θερμοκρασίας, έπνεαν δυνατοί άνεμοι και, όπως ανέφερε ο Κώστας Μενούνος, «στην Κυπαρισσία η ένταση των ανέμων έφτασε τα  8 μποφόρ, ενώ ίδια ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της Καλαμάτας».

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, με το κρύο να παραμένει και το θερμόμετρο να δείχνει στα ορεινά κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου.

Ταΰγετος
Στα λευκά ντύθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ταΰγετος, με την Αστυνομία- που είχε μπλόκο στη διασταύρωση για Ελαιοχώρι- να σταματά τους οδηγούς που επιχειρούσαν άσκοπες μετακινήσεις, ενώ από όσους είχαν τα απαραίτητα έγγραφα ζητούσαν να έχουν μαζί αλυσίδες, διότι υπήρχε πρόβλημα από το 22ο έως και το 40ό χλμ., με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, μαζί με οχήματα της Περιφέρειας, να δίνουν μάχη για να μην κλείσει ο δρόμος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά δεν επιχειρούσαν στο τμήμα από «Τουριστικό» έως Σπάρτη, αφού ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω κινδύνου κατολίσθησης σε σημείο που και στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα.

Τριφυλία
Η «Μήδεια» με λευκό πέπλο σε Κοινότητες, χιόνι και στους Γαργαλιάνους
Με το λευκό της πέπλο έντυσε χθες η «Μήδεια» Κοινότητες της Τριφυλίας. Σε Ραφτόπουλο και Σελλά χιόνισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Το ίδιο και σε Περδικονέρι, Πλάτη και Χριστιανούπολη! Εντυπωσιακό ήταν το φαινόμενο της χιονόπτωσης στους Γαργαλιάνους, όπου δεν είναι σύνηθες. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Μουζάκι.


Η δε Μάλη στη Δ.Ε. Φιλιατρών για ακόμη μια φορά ντύθηκε στα λευκά.
Στην περιοχή από τη νύχτα της Κυριακής και καθ’ όλη τη διάρκεια χθες επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ψύχος. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέδραμαν σε κοντινές Κοινότητες για το χιονισμένο τοπίο και το χιόνι!