Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Μεσσήνη

Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών έξω  από την Τράπεζα Πειραιώς στη Μεσσήνη

Τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα συνεχίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, με αφορμή τηλεφωνήματα και σημειώματα που απευθύνονται σε αγρότες οι οποίοι έχουν δανειστεί στο παρελθόν από την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Κάποιοι έχουν πληρώσει πολύ μεγάλο ποσό ή και ολόκληρο το ποσό του κεφαλαίου και ακόμη παραπάνω, όμως με τα σημειώματα καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα επιπλέον ποσά, υπό την απειλή του πλειστηριασμού. 

Με το πέρας της χθεσινής συμβολικής διαμαρτυρίας, αγρότες επανέλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας λύση, κυρίως στο θέμα με τα παλιά δάνεια. Όπως σημειώνουν, δε ζητούν να τους χαριστούν, αλλά όχι και να τα αποπληρώσουν 2 και 3 φορές. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος σημείωσε ότι για το θέμα έχει γίνει ερώτηση ήδη στη Βουλή από δύο βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ ενδιαφέρον έδειξε και ο βουλευτής Μεσσηνία της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, ο οποίος δεσμεύθηκε να το θέσει και στο αρμόδιο υπουργείο. 

Συμπλήρωσε, δε, ότι αναμένουν από τον υπουργό να δώσει μιαν απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να ασχοληθεί γενικότερα με τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.