Παρέμβαση του πρώην δημάρχου Άκη Γ. Κατρίτση για την πλατεία των Γαργαλιάνων

Παρέμβαση του πρώην δημάρχου Άκη Γ. Κατρίτση για την πλατεία των Γαργαλιάνων

Παρέμβαση για την πλατεία των Γαργαλιάνων κάνει ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων, Άκης Γ. Κατρίτσης, αναφέροντας:

«Αγαπητοί συμπολίτες, τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης παραπόνων και καταγγελιών για το επιχειρούμενο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να επέμβει στην κεντρική πλατεία μας.

Δήμαρχε κε Λεβεντάκη, η πλατεία μας, παραδοσιακά, λειτουργεί ως χώρος αναψυχής, θρησκευτικών, πολιτιστικών και πολιτικών συναθροίσεων. Η πρόταση που μας παρουσιάζετε διαγράφει όλα αυτά και διαμορφώνει ένα αλσύλλιο, έναν κήπο μη επιτρέποντας χώρο καθισμάτων των καφενείων, περιορίζοντας ακόμη και τον ελεύθερο χώρο της πλατείας. Έτσι έρχεσαι Εσύ, ο Σωτήρας, να αλλάξεις τις συνήθειες των Γαργαλιανιωτών και να τους διώξεις από την πλατεία 6 μήνες το χρόνο. Ή να κλειστούν στα σπίτια τους ή όσοι έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε άλλη γη και άλλον τόπο.

Κύριε δήμαρχε, ποιος σου είπε ότι αυτή είναι η προτεραιότητα των Γαργαλιάνων; Μήπως έλυσες όλα τα άλλα προβλήματα και έμεινε μόνο η πλατεία;

Είμαι περήφανος, γιατί αυτή η πλατεία πήρε επί δημαρχίας μου αυτή την μορφή και όλη η πόλη θυμάται ότι ήταν σε γνώση των πάντων η μελέτη της. Δε διανοήθηκα εν κρυπτώ ούτε με ασφυκτική πίεση να εμφανίσω ένα σχέδιο και να απαιτήσω την αποδοχή της.

Αλήθεια, πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τους λόγους του “κατεπείγοντος”, τι συνέβη ξαφνικά; Ακούστηκε ότι λήγει η προθεσμία για την υποβολή στο Πράσινο Ταμείο, αλήθεια; Εγώ γνωρίζω ότι το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ξεκίνησε από το 2019 η α’ φάση και τώρα βρισκόμαστε στην 3η παράταση της β’ φάσης. Γιατί τόσος χαμένος χρόνος, γιατί τόση ολιγωρία; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και ποιος θα εξηγήσει;

Τέλος, θα ήθελα να γνωρίσω τη βούληση της Δημοτικής Αρχής: η πόλη των Γαργαλιάνων δεν έχει ανάγκη από ανάπλαση σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της πόλης;».