Πέντε νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και σε «επιφυλακή» με τη γειτονική Αρκαδία στο «κόκκινο»

Πέντε νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και σε «επιφυλακή» με τη γειτονική Αρκαδία στο «κόκκινο»

Μαζικά μοριακά τεστ χθες και σήμερα στους Γαργαλιάνους και γύρω περιοχές 

Πέντε ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία χθες από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή η «γειτονική» Αρκαδία είναι από σήμερα στο «κόκκινο» με αυστηρό «lockdown», κι αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι χρειάζεται εγρήγορση και στην περιοχή μας, καθώς ο ιός δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να εξαπλωθεί. 

Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε διασπορά του ιού. Διενεργήθηκαν περίπου 350 pcr τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα το απόγευμα. Τα μοριακά τεστ για όσους ενδιαφέρονται θα συνεχιστούν και σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο κτήριο της βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν συνολικά χθες στο νομό 520 τεστ, μοριακά και ταχείας ανιχνεύσεως. Σε αυτά βρέθηκε ακόμα ένα θετικό στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, που σχετίζεται με οικογένεια στην οποία είχαν επιβεβαιωθεί κι άλλα κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες. 

Εκτός των Γαργαλιάνων και των μοριακών ελέγχων, κανονικά θα γίνουν σήμερα «rapid test» και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αλλά και στον καταυλισμό Ρομά της Αγίας Τριάδας.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσιάστηκε μικρή αύξηση στις νοσηλείες στην κλινική «covid19» σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Δώδεκα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί, ενώ δύο παραμένουν οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Μεγάλος ήταν και χθες ο συνολικός αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων στη χώρα. Ανακοινώθηκαν 1.913 νέα κρούσματα και 28 νέοι θάνατοι. Σταθερός σε σχέση με χθες είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που παραμένουν 357 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της επικράτειας.

Τέλος, οι εμβολιασμένοι πολίτες της Μεσσηνίας, με τουλάχιστον μια δόση, έφτασαν τους 6.614, ενώ 3.287 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα των εμβολιασμών είναι ανοιχτή για τις ηλικιακές ομάδες 75-79 και 60-64.