Πέθανε ο Μεσσήνιος συγγραφέας Πέτρος Μπίκος

Πέθανε ο Μεσσήνιος συγγραφέας Πέτρος Μπίκος

Όπως έκανε γνωστό η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων έφυγε από τη ζωή το μέλος της Πέτρος Μπίκος.

Ο Πέτρος Μπίκος γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Μοναστήρι της Μεσσηνίας από γονείς αγρότες.
Ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάστηκε κυρίως ως καθηγητής οικονομολόγος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, και από τα μαθητικά του χρόνια, ασχολήθηκε και με τη Λογοτεχνία έχοντας δημοσιεύσει αρκετά βιβλία, μεταξύ των οποίων: Τη συλλογή διηγημάτων «Ευτυχία με μπαλώματα», εκδ. Κέδρος. Το μυθιστόρημα «Φωτογραφίες στον καθρέφτη», εκδ. Μνήμη. Τη συλλογή διηγημάτων «Έντεκα παράθυρα», εκδ. Δωδώνη. Τη συλλογή διηγημάτων «Των αγγέλων η πείνα», εκδ. Λιβάνη. Τη συλλογή διηγημάτων «Καθώς μεγαλώναμε», εκδ. Σύγχρονη Εποχή και τις μυθιστοριογραφίες δώδεκα ηρώων του ’21, εκδ. Στρατίκη.

Έργα του είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά και είχαν μεταφραστεί στα Γαλλικά, στα Πολωνικά και στα Βουλγαρικά.

Ήταν μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων και της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Τιμήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το μετάλλιο της Εθνικής Αντίστασης για τη συμμετοχή του σ’ αυτή από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, από το Υπουργείο Παιδείας με Α΄ βραβείο για το διήγημά του «Το πουκάμισο του Αλβανού», από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών με Β΄ βραβείο για το βιβλίο του «Των αγγέλων η πείνα», από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λέρου με Α΄ βραβείο για το διήγημά του «Στάκα!», και από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων της Επαρχίας Τριφυλίας για τη συνεισφορά του στα Γράμματα.