Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ε.Ε.

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για όλα  τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην  Ε.Ε.

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο «Access2Markets», ξεκινά τη λειτουργία της, όπως ενημέρωσαν η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Η «Access2Markets» είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Δίκτυο εμπορικών συμφωνιών

Στο «Access2Markets» οι επιχειρηματίες θα βρουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο. Επίσης, θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες, για να δουν σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

Τέλος, η «Access2Markets» λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

Για τη σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληκτρολογήστε:  https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικό βίντεο της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο: https://youtu.be/SdUfXwhjg4M.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρήση της πλατφόρμας «Access2Markets», μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον στα e-mail:  annamisel@asimakopoulou.gr  και info@mcci.gr.