Συμπληρωματική πίστωση από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μελέτη του Μιναγιώτικου

Συμπληρωματική πίστωση από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μελέτη του Μιναγιώτικου

Σε κατακύρωση συμβάσεων για την υλοποίηση έργων της Μεσσηνίας που έχουν δημοπρατηθεί τους προηγούμενους μήνες προχώρησε στις τελευταίες της συνεδριάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, από τη Μονάδα Δημοσίων Υποδομών και Παρεμβάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης για την χρηματοδότηση του έργου «Προμελέτη – Οριστική μελέτη φράγματος Μιναγιώτικου και Οριστική μελέτη αρδευτικού δικτύου Δ. Πύλου – Μεθώνης». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.469.030,24 ευρώ και η πίστωση που εγκρίθηκε από το υπουργείο είναι ύψους 200.720,66 ευρώ.

Έργα Μεσσηνίας
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από έλεγχο δικαιολογητικών, προχώρησε στην κατακύρωση της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση -βελτίωση- αναβάθμιση ασφάλειας της 1ης επαρχιακής οδού και της 36ης επαρχιακής οδού (τμήμα Κέντρο- Τσέρια)».

Μειοδότης έχει αναδειχθεί ο εργολάβος Τζικάκης Ευστάθιος με μέση έκπτωση 48,73%.

Επίσης, έγινε η κατακύρωση της σύμβασης έργου: «Συντήρηση – βελτίωση – αναβάθμιση ασφάλειας της 8ης επ. οδού (τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία) και της 15ης επ. οδού (τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη)», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Μειοδότης έχει αναδειχθεί ο εργολάβος Ιωάννης Αργυράκης, με μέση έκπτωση 45,28%.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση καταστρώματος αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας – Πύλου – Νέστορος», προϋπολογισμού  250.000 ευρώ. Με το έργο αυτό προβλέπεται μεταφορά, καθαρισμός και διάστρωση του αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας, Πύλου και Νέστορος.

ΓΟΕΒ και οδικό δίκτυο
Μειοδότης αναδείχθηκε και για το έργο «Συντήρηση υποδομών ΓΟΕΒ Παμίσου», η δε Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Μειοδότρια αναδείχτηκε η εταιρεία «ΠΑ.ΜΕ. Τεχνική Ο.Ε.» με μέση έκπτωση 37%.

Η επόμενη σύμβαση που κατακυρώθηκε αφορά στο έργο «Τοποθέτηση πλαστικών (pvc) οριοδεικτών στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Αρχικά, από τη διαδικασία μειοδότρια αναδείχθηκε η εργολάβος Παπαλάμπρου – Στεφάνου Αντωνία με μέση έκπτωση 39%, όμως λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά απορρίφθηκε και νέος μειοδότης αναδείχθηκε  ο εργολάβος Πέτρος Ασημακόπουλος με μέση έκπτωση 23%.

Της Βίκυς Βετουλάκη