Συνελήφθησαν Ρομά για κλοπές σε αγρόκτημα και οχήματα

Συνελήφθησαν Ρομά για  κλοπές σε αγρόκτημα και οχήματα

Αγροτικές περιουσίες ρήμαζαν ένας 37χρονος Ρομά, μαζί με δύο νεαρά αδέλφια ομοφύλους του, όμως αμφότεροι έπεσαν σύντομα στα χέρια των αστυνομικών.

Το πρωί της Πέμπτης στο Ασπρόχωμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, συνελήφθησαν ο 37χρονος και ένας 17χρονος, καθώς μαζί με τον 16χρονο αδελφό του 17χρονου από το προηγούμενο Σάββατο έως την Τετάρτη διέπραξαν σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Καλαμάτας τέσσερις κλοπές σε οχήματα και αγρόκτημα, αφαιρώντας μπαταρίες, χάλκινα αντικείμενα και χρήματα.

Συγκεκριμένα στις 13 του μήνα στο Ασπρόχωμα έσπασαν το τζάμι από σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσαν 250 ευρώ.

Στις 17 του μήνα, στη Βελίκα, αφαίρεσαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις από δύο τρακτέρ τις μπαταρίες τους. Την ίδια ημέρα στην περιοχή «Κουμαριά» Μεσσήνης αφαίρεσαν από αγρόκτημα 10 χάλκινες βάνες συστήματος υδροδότησης αξίας 1000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι δύο που συνελήφθησαν ηλεκτροδοτούσαν παράνομα το σπίτι που έμεναν στην περιοχή Παναγάκια, ενώ ο 37χρονος δεν είχε εκδώσει ποτέ του δελτίο ταυτότητας.

Τέλος, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που είχαν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.