Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους 60-64 με εμβόλια της “AstraZeneca” – Προβλήματα με τα «ραντεβού» των 75-79

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους 60-64 με εμβόλια της “AstraZeneca” – Προβλήματα με τα «ραντεβού» των 75-79

Στο «χορό» των εμβολιασμών μπήκε από χθες και η ηλικιακή ομάδα των 60-64, οι οποίοι εμβολιάζονται με τα εμβόλια της «AstraZeneca». «Πρεμιέρα» στη Μεσσηνία έκαναν τα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων και Αγίου Νικολάου. Σε επικοινωνία μας με την επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Υ. Μεσσήνης κα Ρούσση μάς τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά, για πρώτη ημέρα, και εμβολιάστηκαν συνολικά 40 πολίτες. Οι εμβολιασμοί θα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και τα Σάββατα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κ.Υ. Μεσσήνης έχει «κλείσει» όλα τα διαθέσιμα «ραντεβού» μέχρι και το τέλος Μαρτίου. Όπως είναι φυσικό, δέχεται το μεγαλύτερο «βάρος» στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς είναι το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας. Επίσης, με το νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει δε δύναται να λειτουργήσει ταυτόχρονα δυο εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο να καλείται να εμβολιάσει περισσότερους από τους μισούς κατοίκους του νομού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-64. 

Όσοι, πάντως, επιθυμούν να εμβολιαστούν πιο γρήγορα και ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, θα μπορούσαν να επιλέξουν τα εμβολιαστικά κέντρα των υπολοίπων Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στη Μεσσηνία (Αγ. Νικόλαος, Πύλος, Γαργαλιάνοι), τα οποία είναι μεν αρκετά πιο μακριά από την Καλαμάτα, αλλά έχουν διαθέσιμα ραντεβού και πιο νωρίς από τον Απρίλιο. Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι, όμως, το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στον εμβολιαστικό σχεδιασμό. Αρκετοί πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 75-79 λίγες ώρες μετά, αφότου άνοιξε η «πλατφόρμα» το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και χθες το πρωί, δεν είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν «ραντεβού» καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα, όπως τους ενημέρωνε η εφαρμογή. 

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. 

Να υπενθυμίσουμε δε, ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί των 75-79 έχουν προγραμματιστεί στο νομό για τα μέσα Μαρτίου και θα γίνουν με εμβόλια της Pfizer/Biotench. 

Τέλος, μέχρι και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Νομό Μεσσηνίας είχαν εμβολιαστεί 4.912 πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, και συνολικά 1.605 και με τις δυο δόσεις.