Υποκριτική ερώτηση Νίκα για καταπατήσεις, παρανομίες σε Μ.Μαντίνεια

Υποκριτική ερώτηση Νίκα για καταπατήσεις, παρανομίες σε Μ.Μαντίνεια

Ο Π. Νίκας ρωτά το Δήμο Καλαμάτας για καταπατήσεις και οικοδομικές άδειες σε Μ. Μαντίνεια

Στην αντεπίθεση με το δικό του, μοναδικό τρόπο περνά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά των 28 ιδιοκτητών ακινήτων που έστειλαν εξώδικο στην Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα διάβρωσης των ακτών στη Μ. Μαντίνεια.

Χθες ο κ. Νίκας υπέγραψε έγγραφο το οποίο απέστειλε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και το κοινοποιεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις… παρανομίες στην περιοχή.

Ζητάει και αυτοψία
Στο εν λόγω έγγραφο ο κ. Νίκας επακριβώς αναφέρει: «Σε συνέχεια των σημερινών σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν εξώδικο ιδιοκτητών από τη Μ. Μαντίνεια για τη διάβρωση των ακτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.

2. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή. Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.

3. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να μας ενημερώσει υποβάλλοντας σχετικό φάκελο».

Της Βίκυς Βετουλάκη