48χρονος Ρομά έκρυβε στο σπίτι του 195 πιστά αντίγραφα χρυσών λιρών

48χρονος Ρομά έκρυβε στο σπίτι του 195 πιστά  αντίγραφα χρυσών λιρών

Μπροστά σε ένα απίστευτο εύρημα βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν πήγαν την Πέμπτη να ερευνήσουν το σπίτι ενός 48χρονου Ρομά στο Πλατύ. Εκτός από δύο όπλα, η προέλευση των οποίων, αλλά και ο σκοπός κατοχής τους ερευνάται, εντόπισαν δεκάδες χρυσές λίρες. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από ειδικό, όλες είναι πιστά αντίγραφα αυθεντικών, τις οποίες προφανώς κατείχε για να πουλήσει στη «μαύρη αγορά». Οι περισσότερες δε που βρέθηκαν είναι πιστά αντίγραφα χρυσής λίρας κοπής του 1926 με τη μορφή του Βασιλιά Γεωργίου του 5ου, οι οποίες κατατάσσονται στις σπάνιες.

Κάλπικες λίρες
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, σε έρευνα που έκαναν στον 48χρονο, βρήκαν στην κατοχή του, χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στο Πλατύ, βρέθηκαν 40 φυσίγγια και ένας κάλυκας, ενώ σε ένα κουτί που είχε κρυμμένο δεκάδες κάλπικες (όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια) χρυσές λίρες. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στη συνέχεια κι άλλες χρυσές λίρες θαμμένες στο χώμα.

Συνολικά κατέσχεσαν 195 πιστά αντίγραφα χρυσών λιρών.

Ο δε 48χρονος συνελήφθη για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και για παραχάραξη νομισμάτων.

Συλλήψεις
Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία έγιναν άλλες 9 συλλήψεις σε επιχείρηση της Αστυνομίας. Παράλληλα, επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε όλη την Περιφέρεια έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.085 άτομα, εκ των οποίων τα 795 ήταν Έλληνες και 290 αλλοδαποί, καθώς και σε 858 οχήματα. Προσήχθησαν 89άτομα, από τα οποία 51 ήταν Έλληνες και 38  αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 59  άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 198 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 90 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερις Έλληνες και έναςαλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τέσσερις αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη