Αρνητικά όλα τα rapid test χθες στην πλατεία της Μεσσήνης

Αρνητικά όλα τα rapid test χθες στην πλατεία της Μεσσήνης

Ικανοποιητική προσέλευση πολιτών σημειώθηκε χθες στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, όπου ο Δήμος πραγματοποίησε ελέγχους με τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19. Σε σύνολο 240 τεστ που έγιναν, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Από την πλευρά της, η Δημοτική Αστυνομία μερίμνησε για την τήρηση των μέτρων κατά τη διαδικασία.

Χθες οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος. Τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος. 

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μετέβη το πρωί στην κεντρική πλατεία όπου γίνονταν οι έλεγχοι, εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμμετοχή του κόσμου: «Καλέσαμε τους δημότες να προσέλθουν για έλεγχο για να αποτυπωθεί μία αντικειμενική εικόνα της κατάστασης, με σκοπό τα μέτρα που λαμβάνονται να ανταποκρίνονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Η σημερινή διαδικασία αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε από την αρχή της εμφάνισης του κορωνοϊού με σκοπό την προστασία των πολιτών και την αποτροπή της μετάδοσής του σε περίπτωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων».