Διαφορετική εικόνα από τα λύματα δείχνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Διαφορετική εικόνα από τα λύματα δείχνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Δύο τα νέα χθες στο Νομό – Κατέληξε ηλικιωμένη στο Νοσοκομείο 

Με την «παραφιλολογία» στην Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες να έχει «φουντώσει» και τις «φήμες» να μιλούν για «ολικό κλείσιμο» προβλέποντας ότι η περιοχή θα μπει σε «βαθύ κόκκινο» ύστερα και από τις νέες ανακοινώσεις για τα λύματα του Βιολογικού, τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον ΕΟΔΥ δίνουν εντελώς διαφορετική «εικόνα» για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. 

Μετά μια έξαρση κρουσμάτων και στη Μεσσηνία που καταγράφηκε τις προηγούμενες δυο εβδομάδες, τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται «ύφεση». Χθες, στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα. Παράλληλα, ανάλογο με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι και το συμπέρασμα που βγαίνει από τους μαζικούς εκτεταμένους ελέγχους, με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως αλλά και μοριακά, που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Μόνο χθες έγιναν 500 τεστ, κυρίως σε Καλαμάτα (Κεντρική Αγορά και Μέγαρο Χορού), αλλά και Αρμενιούς Κυπαρισσίας, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρκετά καθησυχαστικά.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προστέθηκε ακόμα ένα θύμα στον κατάλογο των ασθενών που δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη 94ετών, η οποία νοσηλευόταν στην κλινική «Covid19». Εκεί παραμένουν για νοσηλεία 17 ασθενείς, ενώ τέσσερις είναι πλέον οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, καθώς εκτός των τριών που βρίσκονται εκεί εδώ και μέρες προστέθηκε κι ένας ασθενής ο οποίος διακομίστηκε από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. 

Πάντως, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις αρχές της εβδομάδας παρατηρείται επίσης, μικρή «ύφεση», καθώς τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις νέες εισαγωγές, αφήνοντας μια «αχτίδα» αισιοδοξίας.

Χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.633 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμα 43 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές του ιού. Στις ΜΕΘ που βρίσκονται στο «κόκκινο» νοσηλεύονται 479 ασθενείς. 

Με τα παραπάνω δεδομένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη σημείωσε χθες ότι απομακρύνεται η όποια συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς πριν από το τέλος του Μαρτίου.

Στο πεδίο των εμβολιασμών, τέλος, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 75-79, τα ραντεβού των οποίων είχαν κλειστεί τον προηγούμενο μήνα. Στη Μεσσηνία έχουν εμβολιαστεί 9.476 πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 4.942 ολοκλήρωσαν και τις δύο.