Επτά συλλήψεις για μικρές ποσότητες ναρκωτικών σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Επτά συλλήψεις για μικρές ποσότητες ναρκωτικών σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Επτά άτομα για κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στη Μεσσηνία. Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.262 άτομα, εκ των οποίων τα 962 ήταν Έλληνες και τα 300 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 901 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 105 άτομα, από τα οποία 62 ήταν Έλληνες και 43 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73  άτομα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 257 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 44 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία συνολικά συνελήφθησαν 24 άτομα:

  • Επτά άτομα για ναρκωτικά: Ένας 22χρονος στον Αντικάλαμο, διότι σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 0,4 γραμμ. χασίς και ένα τσιγαριλίκι. Ένας 26χρονος και ένας 20χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχαν 2,2 γραμμ. χασίς, Επίσης στην Καλαμάτα ένας 23χρονος γιατί είχε 1,5 γραμμ. χασίς, ένας 22χρονος για 9,7 γραμμ. χασίς, στη Μεσσήνη ένας 42χρονος γιατί κατείχε 4,3 γραμμ. χασίς και στη Θουρία ένας 37χρονος Ρομά για 0,1 γραμμ. χασίς.
  • Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Επτά άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οχτώ αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη