Καλαμάτα: Καλέσματα για το σημερινό συλλαλητήριο

Καλαμάτα: Καλέσματα για το σημερινό συλλαλητήριο

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, απευθύνει η Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας.

Κι όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η οργή μας μεγαλώνει γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στην υγεία, όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν, στους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι από το συνωστισμό, στα Μέσα Μεταφοράς ο κόσμος συνωστίζεται στις υποστελεχωμένες συγκοινωνίες και στην εκπαίδευση αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις σχολές κλειστές, συνολικά να υποβαθμίζει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες μας. Με την πολιτική της η κυβέρνηση μας στερεί το δικαίωμα στον αθλητισμό και τον ελεύθερο χρόνο.

Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι σε όποιον διεκδικεί, να ρίχνει όλη την ευθύνη στο λαό και τη νεολαία για να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να μη μιλάμε. Αυτό έδειξε η κρατική καταστολή και τρομοκρατία απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, όπως πρόσφατα στο ΑΠΘ, με το περιστατικό στη Ν. Σμύρνη.  

Απέναντι σε όλα αυτά συνεχίζουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση και στη ζωή. Καλούμε κάθε νέο και νέα να οργανώσουμε αυτόν τον αγώνα σε κάθε χώρο μόρφωσης, δουλειάς, άθλησης και ψυχαγωγίας απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης, προτάσσουμε το συλλογικό μας αγώνα και τις ανάγκες μας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κινητοποίηση από εργατικά σωματεία, φοιτητές και μαθητές σήμερα Πέμπτη

Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας – μέλος της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητές και μαθητές σήμεραΠέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μάρτη, «για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας, για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό» όπως σημειώνεται.

Στο σχετικό του κάλεσμα αναφέρεται ακόμη: «Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε “κλινικές μίας νόσου” σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων πάνε περίπατο τα υγειονομικά πρωτόκολλα: Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τα εργοστάσια που ο ένας δουλεύει πάνω στο άλλον, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα. Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

Για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματά μας χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, στο λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει.

Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δε θα περάσει!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε:

1. Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών

2. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας

3. Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια

4. Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ

5. Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό

6. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας

7. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

8. Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.

Φτάνει πια ως εδώ! Την Πέμπτη 18 Μάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη, απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή».