Κινητοποίηση απόψε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας

Κινητοποίηση απόψε από την  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας

Κινητοποίηση διοργανώνει απόψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Όπως αναφέρει το κάλεσμα που στάλθηκε χθες το βράδυ, η κινητοποίηση θα γίνει απόψε στις 6 το απόγευμα με κύριο αίτημα να σταματήσει η αστυνομική βία.

Ακολουθεί το κάλεσμα
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις
Ως εδώ! Μετά την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των φοιτητικών διαδηλώσεων, την τραμπούκικη εισβολή ακόμα και σε σπίτια, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε άγρια καταστολή από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τις γειτονιές μας.

Την Παρασκευή 5 Μάρτη, τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη οργάνωσαν ένα όργιο τρομοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος, μέσα και γύρω από τους σταθμούς του μετρό στο κέντρο, με 11 προσαγωγές, ανάμεσά τους και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ. Την επόμενη σε νέα επίθεση είδαμε πάλι σκηνές αστυνομικής βίας, με άλλες 11 προσαγωγές μεταξύ άλλων και της Άντα Παραφόρου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και των Παρεμβάσεων ΠΕ, του Αποστόλη Καψάλη από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων. Σημειώνουμε ότι για τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ έγιναν συλλήψεις. Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές ούτε καν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς να υπάρχει καν τυπική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, την οποία είχαν καλέσει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων, οργανώσεις της Αριστεράς  και άλλες συλλογικότητες. 

Την επόμενη μέρα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έκαναν επίθεση με μηχανές μέσα στη λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου, ενώ έφυγαν μόνο κάτω από την αποδοκιμασία του κόσμου, κάνοντας όμως τρεις προσαγωγές από όσους εναντιώθηκαν στην επίθεση.

Ζήσαμε επίσης το όργιο καταστολής στη πλατεία της Ν. Σμύρνης με την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κόσμο που βρισκόταν στη πλατεία, υπό το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων. Στην άρνηση οικογενειών να σηκωθούν από τα παγκάκια στα οποία καθόντουσαν, οι μπάτσοι του Χρυσοχοΐδη απάντησαν με σπρωξιές, γκλομπ, κλωτσιές και βίαιες προσαγωγές, δίπλα σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία. Όταν γύρω τους μαζεύτηκε οργισμένος κόσμος της γειτονιάς, κατέφθασαν δεκάδες μηχανάκια και περιπολικά. Συνέχισαν προκαλώντας με περαιτέρω προσαγωγές και ξύλο απέναντι στον κόσμο που απαιτούσε να αδειάσουν την πλατεία. Ο κόσμος όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά πάνω από 1.000 εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν σε αυθόρμητη πορεία στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, με πανό που έγραφε «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» και συνθήματα κατά της καταστολής και της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κλιμάκωση της καταστολής εντείνει τα αδιέξοδα της άθλιας και χρεοκοπημένης πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην υγεία, την εκπαίδευση, στην οικονομία. Ύστερα από 5 μήνες lockdown, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί μεγαλώνουν. Υπεύθυνη είναι μόνο η κυβέρνηση και τα δήθεν “έξυπνα μέτρα” που διαλύουν τη Δημόσια Υγεία, δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες και εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει τις επιθέσεις στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Ξέρει ότι οι αγώνες για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία, που ήδη ξεδιπλώνονται, θα θεριέψουν. Και οι αγώνες αυτοί δεν αφορούν “μειοψηφίες” όπως θέλει να βαυκαλίζεται η κυβέρνηση, αλλά όλο το λαό.

Οι αυριανές συγκεντρώσεις στις 13 Μάρτη παίρνουν αντικειμενικά έναν ευρύτερο χαρακτήρα καταδίκης του βάρβαρου κυβερνητικού αυταρχισμού.

Όλοι / ες στις αυριανές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

Στην Καλαμάτα 6:00 μμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Η τρομοκρατία  δεν θα περάσει!

Η οργή μας και δυναμώνει και θα τους πνίξει!