Με 800 γραμμ. κοκαΐνης γύρισε από την Αθήνα η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Με 800 γραμμ. κοκαΐνης γύρισε από την Αθήνα η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Χειροπέδες σε αλλοδαπό φωτογράφο και Έλληνες σχεδιαστή μόδας και πιλότο

Κοκαΐνη εμπορικής αξίας που μπορεί να φτάσει και τα 80.000 ευρώ κατέσχεσε σε νέα επιχείρηση, αλλά αυτή τη φορά στην Αθήνα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Έπειτα από πληροφορίες οι αστυνομικοί της Δίωξης της Καλαμάτας οργάνωσαν επιχείρηση και το πρωί της Δευτέρας, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας, συνέλαβαν ένα 34χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη φωτογραφείου, έναν 45χρονο σχεδιαστή μόδας και έναν 43χρονο πιλότο να κατέχουν ποσότητες κοκαΐνης, βάρους περίπου 800 γραμμαρίων. Εκτός άλλων, στην κατοχή του πιλότου βρέθηκε ένα όπλο που είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κρήτη το 2014.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες και εξετάζεται αν οι συγκεκριμένοι διακινούσαν ποσότητες και στη Μεσσηνία.

Οι συλλήψεις
Έπειτα από συγκέντρωση και αξιολόγηση πληροφοριών, το πρωί της Δευτέρας οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, υπό την εποπτεία των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τριών ατόμων, τα οποία, όπως αποδείχτηκε, χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα:

Στο Μαρούσι, στο σπίτι 34χρονου αλλοδαπού που διατηρεί φωτογραφείο, βρέθηκαν: ποσότητα 663,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, 5.855 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και 30,7 γραμμάρια ουσίας η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά πίσω από μια μεγάλη εικόνα.

Στην Ανθούσα, σε σπίτι 45χρονου σχεδιαστή μόδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 102,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,5 γραμμάριο χασίς, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2.715 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Στη Δροσιά συνελήφθη ένας 43χρονος πιλότος, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 29,3 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 784 φυσίγγια και τρία πιστόλια, εκ των οποίων το ένα είχε κλαπεί από αστυνομικό από την Κρήτη το 2014.

Δικογραφία
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η εμπορική αξία της κοκαΐνης κυμαίνεται από 65 έως 80.000 ευρώ και εκτιμάται πως και οι τρεις έκαναν διακίνηση στην περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος και των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη