Πλούσιο αλλά αμφίβολο ακόμα το φετινό πρόγραμμα πτήσεων από την Καλαμάτα

Πλούσιο αλλά αμφίβολο ακόμα το φετινό  πρόγραμμα πτήσεων από την Καλαμάτα

Ποιες πτήσεις είναι σίγουρες και ποιες όχι

Φουλ πρόγραμμα για τη φετινή σεζόν κατέθεσαν οι αεροπορικές εταιρείες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο θα το υποστηρίξουν στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δυνατότητα που τους δίνεται αυτή την περίοδο λόγω των ειδικών καταστάσεων Covid να μην εκτελέσουν όλο το πρόγραμμα κάνει κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι σημαντικό μέρος του θα αναθεωρηθεί και δε θα υλοποιηθεί.

Οι πρώτες πτήσεις που θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και θα ανοίξουν τη φετινή θερινή περίοδο, αναμένεται να είναι στις 30 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή) της CONDOR από τη Γερμανία.

Τι θα καθορίσει

Τα προγράμματα που δηλώθηκαν για το αεροδρόμιο Καλαμάτας καλύπτουν πολλούς προορισμούς του εξωτερικού και από πολλές εταιρείες. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τη δυνατότητα να τα υλοποιήσουν στο σύνολό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φετινό πρόγραμμα κάποιες αεροπορικές εταιρείες διατηρούν πτήσεις οι οποίες ούτε πέρυσι εκτελέσθηκαν.

Το σίγουρο είναι ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η πορεία της πανδημίας θα καθορίσουν πολλά πράγματα και τη φετινή περίοδο. Η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πως η κατάσταση φέτος θα είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αγγίξει τις προηγούμενες πριν από την πανδημία χρονιές. Γι’ αυτό θεωρείται σίγουρο ότι οι εταιρείες θα επανεκτιμήσουν τα προγράμματά τους.

Ακόμα και η Aegean διατηρεί στο συντονισμό το πλήρες πρόγραμμα του 2019, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεκτιμήσει την κατάσταση προς το Πάσχα και τότε θα δώσει το οριστικό. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να επικοινωνούν με την ίδια την εταιρεία πριν από τον προγραμματισμό ταξιδιού.

Οι προορισμοί

Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κατατεθεί, ως σίγουρες ότι θα πραγματοποιηθούν πρέπει να θεωρούνται οι πτήσεις για τη Βιέννη και το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας με τις εταιρείες LAUDA MOTION και TRADE AIR.

Επίσης, οι πτήσεις με την CONDOR για Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο και Ντίσελντορφ Γερμανίας, με την εταιρεία EDELWEISS για τη Ζυρίχη της Ελβετίας και την SWISS AIRLINES για τη Γενεύη της Ελβετίας.

Σε ό,τι αφορά την Αγγλία, σίγουρες πρέπει να θεωρούνται οι πτήσεις για Λονδίνο από τις εταιρείες BRITISH AIRWAYS, EASY JET και JET2, ενώ για Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ και Μπρίστολ από την εταιρεία JET2.

Για την Ιταλία οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι για Μπέργκαμο και Μιλάνο από την RYAN AIR και για Βενετία από την VOLONTEA.

Για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας από την εταιρεία TRANSAVIA, για τη Βαρσοβία της Πολωνίας από την εταιρεία POLISH AIRLINES και για την Πράγα της Τσεχίας από την εταιρεία TRAVEL SERVICES.

Σε κάποιους από τους παραπάνω προορισμούς έχουν δηλώσει πτήσεις κι άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν είναι σίγουρο αν θα διεξαχθούν.

Πολύ πιθανές, επίσης, να πραγματοποιηθούν θεωρούνται οι πτήσεις: για το Παρίσι με την εταιρεία TRANSAVIA FRANCE και για το Λιλ της Γαλλίας με την TUI. Για την Στουτγάρδη της Γερμανίας από τις εταιρείες CONDOR και EUROWINGS, για το Στάνσετ της Αγγλίας με την RYAN AIR, για το Τελ Αβίβ του Ισραήλ με την ARKIA, για τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με την WIZZ AIR, για το Κατοβίτσε και την Κρακοβία της Πολωνίας με την POLISH AIRLINES

Άγνωστο αν τελικά θα πραγματοποιηθούν, αν και έχουν υπολογισθεί στο πρόγραμμα, είναι η πτήση για το Λούτον της Αγγλίας με την εταιρεία WIZZ AIR, για το GDANSK της Πολωνίας με την RYAN AIR και για το Βουκουρέστι της Ρουμανίας από την εταιρεία TARROM.

Της Βίκυς Βετουλάκη