“Σοβατίσματα” και πάλι φέτος στην οδό Ναυαρίνου, παρεμβάσεις μετά το φθινόπωρο προανήγγειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας

“Σοβατίσματα” και πάλι φέτος στην οδό  Ναυαρίνου, παρεμβάσεις μετά το φθινόπωρο προανήγγειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Εδώ και δεκαετίες το “μότο” των δημοτικών αρχών Καλαμάτας είναι ότι το παραλιακό μέτωπο και η οδός Ναυαρίνου είναι η προστιθέμενη αξία της πόλης και γι’ αυτό θα πρέπει να υλοποιηθούν δομικές παρεμβάσεις. Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί κι ένας…άτυπος κατάλογος έργων, που θα πρέπει να γίνουν, ώστε το παραλιακό μέτωπο να αλλάξει όψη και να γίνει περισσότερο ελκυστικό, ιδιαίτερα, για τους επισκέπτες.

Μέχρι σήμερα, εκτός από κάποιες απόπειρες χρονικά περιορισμένες, δεν έχει δημιουργηθεί κανένα τετελεσμένο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ούτε και φέτος πρόκειται να υπάρξει κάποια σημαντική παρέμβαση.

 Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το μόνο που υποσχέθηκε είναι ότι οι σοβαρές παρεμβάσεις, οι οποίες και θα δώσουν άλλο τόνο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου θα γίνουν από του χρόνου. Παρουσίασε, δε, και κατάλογο έργων (διανοίξεις οδών, δημιουργία χώρων στάθμευσης, πεζοδρομήσεις), που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για φέτος τόνισε ότι θα υπάρξουν μια σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες θα “ομορφύνουν” την περιοχή, χωρίς όμως να υπάρχουν έργα ουσίας. Θα υπάρξει, δηλαδή, ένα είδος “λίφτινγκ”, όπως βελτίωση του αστικού εξοπλισμού, του φωτισμού και του πρασίνου.

“Κύριο μέλημά μας είναι να διασωθεί για τους επαγγελματίες η φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Δεν ξέρω αν φέτος μπορούμε να δοκιμάσουμε οτιδήποτε και να κάνουμε αλλαγές. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό”, σχολίασε.

Ο δήμαρχος παρατήρησε, επίσης, ότι το έργο της ανάπλασης και της μονοδρόμησης μεταξύ Φαρών και Ακρίτα θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι και πως τότε θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι το 2022, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Παραλία.
Α.Π.