Τρία τροχαία το Φεβρουάριο στη Μεσσηνία, κανένα θανατηφόρο

Τρία τροχαία το Φεβρουάριο  στη Μεσσηνία, κανένα θανατηφόρο

Πολλές οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Με ένα σοβαρό και δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα έκλεισε ο Φεβρουάριος για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Φεβρουάριο σημειώθηκαν 18 τροχαία ατυχήματα με 24 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ατυχήματα
Ειδικότερα στην Περιφέρεια σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με δύο νεκρούς, ενώ κανένα δεν έγινε στη Μεσσηνία. Σε ό,τι αφορά τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκε ένα με έναν σοβαρά τραυματία και αυτό συνέβη στη Μεσσηνία. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ελαφρά ατυχήματα, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 15 με 21 ελαφρά τραυματίες. Από αυτά τα δύο σημειώθηκαν στη Μεσσηνία και υπήρξαν δύο ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας πεζών και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των ελέγχων, τον προηγούμενο μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτήθηκαν 451 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 7.361 για διερεύνηση μέθης και διαπιστώθηκαν 29 παραβάσεις.

Επιπλέον, το Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 1.930 επικίνδυνες παραβάσεις.Ειδικότερα: 1.497 για υπερβολική ταχύτητα, 118 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 100 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 11 για παραβίαση σηματοδότη, 81 για ΚΤΕΟ, 7 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 4 για αντικανονικούς ελιγμούς και 14 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη