Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στη Μονή Βελανιδιάς (φωτογραφίες και βίντεο)

Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στη Μονή Βελανιδιάς (φωτογραφίες και βίντεο)

10:20 Πάνω από 12 ώρες κράτησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων νεαρών ανδρών που εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή της Βελανιδιάς.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτρης Γεωργανάς σε μερικά λεπτά οι νέοι θα έχουν φτάσει στον κεντρικό δρόμο και είναι καλά στην υγεία τους


08:00 Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι 4 νεαροί που χθες το βράδυ χάθηκαν σε δύσβατο σημείο δίπλα στη Μονή Βελανιδιάς.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ομάδα της ΕΜΑΚ καθώς και εθελοντές ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα νεαρά άτομα είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνία με τους πυροσβέστες που πλέον επιχειρούν να τους απεγκλωβίσουν από διαφορετικό σημείο.


Ώρα 00:00

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής, όταν δόθηκε σήμα ότι 4 άτομα νεαρής ηλικίας έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Μονής Βελανιδιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τέσσερα άτομα έφτασαν στο σημείο με μηχανάκια και ξεκίνησαν να περπατούν βορειανατολικά της Μονής, όπου υπάρχει ένας χωματόδρομος.

Όταν αν έπεσε το σκοτάδι, όμως, έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρίσκονται αρκετά μέτρα εκτός του συγκεκριμένου δρόμου, σε δύσβατο σημείο.

Τα εγκλωβισμένα άτομα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνία με τους διασώστες που επιχειρούν να τους προσεγγίσουν, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ έχει κινητοποιηθεί η Ο.Ο.Ε.Δ. της 6ης ΕΜΑΚ, συνδρομή τέλος παρέχουν εθελοντές.