Αλέξης Χαρίτσης: «Από χρόνο σε χρόνο το Φιλιατρινό Φράγμα και… βλέπουμε»

Αλέξης Χαρίτσης: «Από χρόνο σε χρόνο το Φιλιατρινό  Φράγμα και… βλέπουμε»

«Από χρόνο σε χρόνο το Φιλιατρινό Φράγμα και… βλέπουμε» σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτσης, για τις νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. 

Αναλυτικά δήλωσε: «Τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησής μου προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, σε σχέση με τις καθυστερήσεις για την υλοποίηση των αναγκαίων αρδευτικών έργων ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει επιτέλους το Φιλιατρινό Φράγμα, ο τότε υπουργός είχε δεσμευτεί ότι “…στο σύνολο της προς απαλλοτρίωση έκτασης έχουν κτηματογραφηθεί μέχρι τώρα 342 στρέμματα, ενώ απομένουν 228 για να ολοκληρωθεί… η δε δημοπράτηση του υπόλοιπου της κατασκευής (αρδευτικά έργα, αντλιοστάσια κ.λπ.) θα πραγματοποιηθεί κατά το 1ο τετράμηνο του 2021».

Σήμερα πληροφορούμαι ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με θέμα τα εγγειοβελτιωτικά έργα των νομών της Πελοποννήσου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Οικονόμου κατά την διάρκεια της ομιλίας του σχετικά με τα δίκτυα άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος ανέφερε ότι “…η δημοπράτησή του αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των σχετικών απαλλοτριώσεων μέσα στο επόμενο εξάμηνο”.

Για άλλη μια φορά, δηλαδή, το εμβληματικό έργο του Φιλιατρινού Φράγματος τίθεται εκτός χρονοδιαγράμματος, όσον αφορά στην υλοποίηση των απαραίτητων αρδευτικών δικτύων. Υπενθυμίζω ότι το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ενώ και το εν λόγω έργο των δικτύων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. 

Οι νέες καθυστερήσεις αποτελούν ένα ακόμα αποκαλυπτικό παράδειγμα της επιτελικής ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υλοποιήσει τα δρομολογημένα μεγάλα έργα του νομού μας (Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλό Νερό – Τσακώνα, αντιπλημμυρικά) που παραμένουν βαλτωμένα μετά δύο σχεδόν χρόνια κυβερνητικής θητείας της Ν.Δ.».