Ανταπόκριση στη σύσκεψη από τα σωματεία

Ανταπόκριση στη σύσκεψη από τα σωματεία

Σύσκεψη με εκπροσώπους των σωματείων της Μεσσηνίας που διοργάνωσε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα πραγματοποιήθηκε προχθές.

Θέμα της ήταν η οργάνωση της διεκδίκησης των εργαζομένων στην περιοχή και ο αγωνιστικός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, «εν όψει της αντεργατικής λαίλαπας που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, “διευθέτηση” του χρόνου εργασίας, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση» όπως αναφέρεται σχετικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα παρακάτω σωματεία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Νομού Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας, Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Ελαιοχρωματιστών Καλαμάτας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Έγινε δε πλούσια συζήτηση, με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν διάφορες πλευρές «των ανατροπών του αιώνα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται».

Επίσης, απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της περιοχής να ενημερώσουν τους εργαζομένους για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προτάθηκαν.

«Προχωράμε σε απεργιακό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη. Δίνουμε απεργιακή απάντηση τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα”. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα των εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό και στα σούπερ μάρκετ, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 23 Απρίλη, 7.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.