Δ.Σ. Μεσσήνης: Πιο ενεργό ρόλο ζήτησε η αντιπολίτευση για το «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας» από τη Δημοτική Αρχή

Δ.Σ. Μεσσήνης: Πιο ενεργό ρόλο ζήτησε η αντιπολίτευση για το «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας» από τη Δημοτική Αρχή

 «Δε δρούμε» επικοινωνιακά απάντησε ο Αθανασόπουλος

Το πρώτο που έθεσε ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τάσος Τσερπές, ήταν το ζήτημα των ενεργειών για την προστασία του «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας». Με βάση το γεγονός ότι ο Δήμος Μεσσήνης «σηκώνει» το βάρος με την παραγωγή του 60%-70% της βρώσιμης ελιάς στο νομό, ο κ. Τσερπές σημείωσε ότι θα περίμενε πιο ενεργό ρόλο του Δήμου Μεσσήνης και συμμετοχή στις ενέργειες που γίνονται το τελευταίο καιρό από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Απαντώντας του ο δήμαρχος, σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης από τους πρώτους το περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο είχαν φέρει ψήφισμα που ζητούσε την κατάργηση της καταστροφικής απόφασης του πρώην υπουργού Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί «όπλο» στους βουλευτές του νομού, ενώ επισήμανε και τις συναντήσεις που έχει κάνει με την ΕΑΣ και όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει επιλέξει να δράσει «επικοινωνιακά» σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αλλά με ουσία και «ομαδικά», τονίζοντας ότι παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς. 

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Κοτταρίδης, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως ως επικεφαλής της παράταξής του είχε προτείνει το ψήφισμα το περασμένο καλοκαίρι γι’ αυτό το θέμα. Ο κ. Κοτταρίδης τόνισε ότι το «ΠΟΠ Καλαμάτας» είναι το ΠΟΠ του Δήμου Μεσσήνης στην ουσία, καθώς το 80% της παραγωγής είναι «εδώ», εκφράζοντας παράλληλα και τις επιφυλάξεις του για το αν είναι προς όφελος της περιοχής η επέκτασή του στους «γειτονικούς» νομούς. 

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι είναι εύλογες οι ανησυχίες του κ. Κοτταρίδη, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κίνδυνοι και προς τις δύο πλευρές (επέκταση και μη επέκταση) που πρέπει να εξεταστούν πολύ προσεκτικά και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος αποφάσισε να δρα συλλογικά πάνω σ’ αυτό το θέμα.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε στη συζήτηση η τοποθέτηση επί του θέματος, λίγο αργότερα , του τέως δημάρχου και νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Τσώνη. 

Ο κ. Τσώνης εξέφρασε την άποψη ότι παίζονται «πολιτικά παιχνίδια» γύρω από το ΠΟΠ, καθιστώντας παράλληλα αποκλειστικά υπεύθυνο το δήμαρχο Μεσσήνης αν «χαθεί» το προϊόν. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Αθανασόπουλο ότι κάθεται «ήσυχος» στο συγκεκριμένο θέμα για να μη δυσαρεστήσει τους «κομματικούς προϊσταμένους» του. 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος «σήκωσε το γάντι» ζητώντας από τον τέως δήμαρχο να του θυμίσει τι έκανε ο ίδιος όταν ο κ. Αποστόλου είχε επισκεφτεί τη Μεσσηνία ή αν τον επισκέφτηκε ποτέ να του ζητήσει την κατάργηση της καταστροφικής του απόφασης. Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Τσώνης δεν πρέπει να κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια», καθώς αυτός ήταν ο δήμαρχος που «σφιχταγκαλιαζόταν» με κυβερνήσεις, μη ασκώντας κριτική για θέματα σοβαρά, όπως- μεταξύ άλλων- το «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας».