Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του

Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο  Δήμου Καλαμάτας: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, ταξιάρχου Παναγιώτη Πούπουζα, παρουσία του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξιάρχου Ηλία Αξιοτόπουλου, του αντιδημάρχου Αναστάσιου Σκοπετέα, στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Η συνάντηση αφορούσε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας, το οποίο θα λειτουργήσει σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Απομένουν δε λεπτομέρειες, προκειμένου άμεσα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με τα αναφερόμενα και στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το δήμαρχο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένει η τοποθέτηση των καμερών (αναμένεται η σχετική έγκριση κεντρικά από την ΕΛ.ΑΣ.).

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με σκοπό η λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραβατικότητας που παρατηρείται στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε προϊόν συνεχών προτάσεων και αιτημάτων εκπροσώπων Κοινοτήτων του Δήμου, της επικοινωνίας του δημάρχου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και της συνεργασίας, το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της ΕΛΑΣ, όπου συνέταξαν το σχέδιο του μνημονίου, το οποίο και αποτελεί την αρχή του εγχειρήματος για την ίδρυση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δομές λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το Δήμο Καλαμάτας να είναι ο πρώτος της περιφέρειας όπου και θα λειτουργήσει Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο.

Α.Π.