«Γεμίζει» η ΜΕΘ “Covid” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

«Γεμίζει» η ΜΕΘ “Covid”  του Νοσοκομείου Καλαμάτας

18 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, rapid test στην Πλατεία Καλαμάτας και σήμερα 

Συνεχίζονται τα «σκαμπανεβάσματα» στο επίπεδο των κρουσμάτων στη Μεσσηνία, καθώς ύστερα από την «ύφεση» που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες, χθες ανακοινώθηκαν ξανά 18, δημιουργώντας προβληματισμό και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η πανδημία παραμένει εδώ.

Η αύξηση των κρουσμάτων, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε και αύξηση στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην κλινική «covid 19» νοσηλεύονται 18 ασθενείς, ενώ σιγά σιγά γεμίζει και η ΜΕΘ, με 4 ασθενείς να νοσηλεύονται εκεί διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ασθενείς από γειτονικούς νομούς, καθώς οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής όσο και του Ρίου στην Πάτρα είναι ασφυκτικά γεμάτες. Υπενθυμίζουμε ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας για περιστατικά κορωνοϊού έχει δυναμική 6 κλινών.

Στο μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εκτεταμένοι μαζικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως σε όλο το νομό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Χθες μόνο έγιναν 685 τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων είναι καθησυχαστικά, ενώ “rapid test” θα διεξαχθούν και σήμερα στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα: Kεντρική Πλατεία Καλαμάτας 8:30 – 15:30 στα «σπιτάκια» απέναντι απ’ το Πνευματικό Κέντρο, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 8:30 – 14:00 και στο Αεροδρόμιο, 12:20, στην πτήση από Θεσσαλονίκη.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είχε για μια ακόμα μέρα περισσότερα από 3.000 κρούσματα και για την ακρίβεια 3.080. Οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 72, με το συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στη χώρα μας να αγγίζει πλέον τους 8,5 χιλιάδες. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας είναι 755!

Στο πεδίο του εμβολιασμού, κλείνοντας, χθες το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 με τα πρώτα ραντεβού να κλείνονται στα μέσα Μαΐου με το σκεύασμα της Pfizer/Biontech αλλά και της AstraZeneca. Επίσης, χθες ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί των ατόμων που βρίσκονται στην 1η λίστα των ευπαθών ομάδων, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 70-75. 

Στη Μεσσηνία, τέλος, οι εμβολιασμοί έφτασαν 13.286, όσων έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 7.589 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.