ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: Διαδικτυακό σεμινάριο «Ενδυναμώνοντας τη σχολική κοινότητα σε καιρούς πανδημίας»

ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: Διαδικτυακό σεμινάριο «Ενδυναμώνοντας τη σχολική κοινότητα σε καιρούς πανδημίας»

Στο πλαίσιο του επιστημονικού του προγράμματος το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ενδυναμώνοντας τη σχολική κοινότητα σε καιρούς πανδημίας. Από την ευαλωτότητα που προκαλεί η κρίση στην ανάπτυξη της ψυχικής μας ανθεκτικότητας» την Τετάρτη, 21 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα μέσω της πλατφόρμας WEBEX.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Αναγνωρίζοντας τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας σε επαγγελματικό, οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19, στόχος του σεμιναρίου είναι να επισημάνει τρόπους με τους οποίους, ως γονείς ή εκπαιδευτικοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας να ενδυναμωθούν, βρίσκοντας στην κάθε κρίση ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη» (θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες).

Εισηγήτρια θα είναι η δρ. Φανή Κουδιγκέλη, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Είναι διδάκτωρ (Ph.D.) Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Ψυχολογία». Επίσης, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Ε. Χατζίκου (1988) και έχει ασχοληθεί ως εμψυχώτρια (απόφοιτος του τριετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ. Κουρετζή).

Το σεμινάριο, που είναι δωρεάν, απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 16 Απριλίου.