Να γίνει προσβάσιμο για ΑμεΑ το κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας ζητά ο Ηλίας Τσώλης

Να γίνει προσβάσιμο για ΑμεΑ  το κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας ζητά ο Ηλίας Τσώλης

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα ο σύμβουλος Ηλίας Γ. Τσώλης αναφέρθηκε με εισήγησή του στην εξ αναβολής πρότασή του για θέσεις ΑμεΑ στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας και το πρόβλημα που υπάρχει της μη πρόσβασής τους.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Κύριοι συνάδελφοι, όπως θα έχετε διαπιστώσει, το κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας δε διαθέτει θέσεις ΑμεΑ, θέση ή θέσεις πάρκινγκ, όπως επίσης η είσοδος δεν είναι προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έχω γίνει αποδέκτης αρκετών παραπόνων και δεν τιμά καθόλου την πόλη μας αυτό, να μην μπορούν οι συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν. Ειδικά τις απογευματινές ώρες που η κεντρική είσοδος είναι κλειστή, η πλαϊνή είσοδος δεν είναι καθόλου προσβάσιμη.

Προτείνω, λοιπόν, προς το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας να εισηγηθούμε την τροποποίηση της εισόδου για να γίνει προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και να δημιουργηθούν θέση ή θέσεις πάρκινγκ. Για τις αναλογίες θέσεων, το σχεδιασμό και τη μελέτη αρμόδια είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».

«Ο κύριος Λύρας, πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας, ενοχλήθηκε από την πραγματικότητα και με τις λέξεις: “Έχω γίνει αποδέκτης αρκετών παραπόνων και δεν τιμά καθόλου την πόλη μας αυτό να μην μπορούν οι συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν”» σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσώλης. «Παρόλα αυτά η ουσία του θέματος και της εισήγησης, που ήταν η δημιουργία θέσεων ΑμεΑ μπροστά από το κεντρικό κοιμητήριο, πέρασε ομόφωνα».