Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων-Φιλιατρών: Καταγγέλλουν το Δήμο Τριφυλίας για παράνομη διάνοιξη δρόμου στην παραλία Λαγκουβάρδου

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων-Φιλιατρών: Καταγγέλλουν το Δήμο Τριφυλίας για παράνομη διάνοιξη δρόμου στην παραλία Λαγκουβάρδου

«Απαράδεκτη ενέργεια του Δήμου Τριφυλίας. Μετέτρεψαν την παραλία Λαγκουβάρδου σε “χωράφι”» είναι ο θεματικός τίτλος ανακοίνωσης των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων-Φιλιατρών, με την οποία καταγγέλλουν το Δήμο Τριφυλίας για παράνομη διάνοιξη δρόμου στην παραλία Λαγκουβάρδου.

Στην ανακοίνωση αναγράφεται: «Την Τετάρτη, το πρωί, έκπληκτοι πολίτες του Δήμου μας είδαν ένα γκρέιντερ να “οργώνει”, στην κυριολεξία, την παραλία του Λαγκουβάρδου και να τη μετατρέπει σε “χωράφι”, ενώ ετοιμάζονταν να ρίξουν αμμοχάλικο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το μηχάνημα προχωρούσε σε διάνοιξη δρόμου από το μέσον της παραλίας προς την 1η καντίνα (κατεύθυνση Μαράθου). Για το γεγονός ενημερώθηκε η Αστυνομία, που έφθασε επί τόπου. Να θυμίσουμε ότι η περιοχή του Λαγκουβάρδου, με την παραλία, τους αμμόλοφους, το κεδροδάσος και τη θαμνώδη περιοχή του, είναι ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της περιοχής μας και έπρεπε να τυγχάνει προστασίας, κατά προτεραιότητα, όπως επιβάλλεται από τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Λαγκούβαρδος αποτελεί μια από τις πιο γνωστές πανελλαδικά παραλίες για τους surfers και αυτό που έγινε αποτελεί δυσφήμηση για την περιοχή μας. Η θεσμοθετημένη Πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια κ.λπ.), αλλά και εμείς, ως πολίτες, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε το περιβάλλον ως κοινό αγαθό και ως σημαντικό πόρο για την αειφορία και την αποτελεσματική  αντιμετώπιση των απειλών της κλιματικής αλλαγής. Ως οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων –Φιλιατρών: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δήμου να προχωρήσει, σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή σε παρεμβάσεις με μηχανήματα. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να συνεδριάσει άμεσα, να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του τοπίου. Καλούμε όλους τους πολίτες, όχι μόνο να καταδικάσουμε το γεγονός, αλλά και να περιφρουρήσουμε τον Λαγκούβαρδο από κάθε καταστρεπτική παρέμβαση».