Οδοιπορικό στον «παράδεισο» της Μάλης

Οδοιπορικό στον «παράδεισο» της Μάλης

Σε ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό που καταγράφεται και στην ιστοσελίδα https://malimessodoiporiko.blogspot.com και σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» παρουσιάζουν το οροπέδιο της Μάλης και τον οικισμό της Μάλης.

Πρόκειται για έναν προορισμό που συναρπάζει τους λάτρεις του θεματικού τουρισμού, αλλά έλκει και όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στην αρχιτεκτονική της περιοχής και να γνωρίσουν αναλλοίωτα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας.

Καθώς στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται «αναπόσπαστα» η ενασχόληση με την κτηνοτροφία, εικόνες ποιμενικής ζωής ξετυλίγονται στο διάβα του περιηγητή, ενώ η πλούσια χλωρίδα που ευδοκιμεί σε αυτά τα ύψη, όπως και η θέα στην τριφυλιακή Γη και στη θάλασσα, συνθέτουν μια μοναδική πρόταση για όσους επιθυμούν να αποδράσουν σε ένα επίγειο παράδεισο.

Το χωριό διατηρείται σε άριστη κατάσταση με τα περισσότερα σπίτια, που είναι παραδοσιακά και πετρόκτιστα, να στέκουν όρθια.

Το οροπέδιο της Μάλης και το χωριό έχουν μακρά ιστορία και υπήρξε σημείο αναφοράς και κόμβος, αλλά και τροφοδότης προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση των ανθρώπων, με τα περίφημα τυροκομικά προϊόντα της να είναι πασίγνωστα παντού.

Η ψηφιακή επεξεργασία και παρουσία του οδοιπορικού έγινε από το φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται», ενώ το συντονιστικό ρόλο είχε ο Γιάννης Λάσκαρης.