Ποια είναι η IWG και τι είναι οι ευέλικτοι χώροι εργασίας;

Ποια είναι η IWG και τι είναι οι ευέλικτοι χώροι εργασίας;

Η IWG ( www.iwgplc.com) είναι ο νούμερο ένα πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσμίως, με 30 χρόνια εμπειρία στην παροχή επιχειρηματικών λύσεων ακινήτων. Σήμερα έχει παρουσία σε 120 χώρες, με 3.500 σημεία. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας που παρέχει είναι διαμορφωμένοι γραφειακοί χώροι, από τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι πελάτες και επιχειρήσεις μπορούν να ενοικιάσουν το χώρο που θέλουν, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστούν, χωρίς να επιβαρύνονται με το αρχικό κόστος διαμόρφωσης που θα είχαν στην περίπτωση απευθείας ενοικίασης γραφειακού χώρου.

Το μοντέλο αυτό εργασίας προσφέρει πλήρη ευελιξία στους πελάτες μας, μέσω των προϊόντων που διαθέτουμε. Χώροι γραφείων, κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, αίθουσες συνεδριάσεων, εικονικά γραφεία, είναι μερικά από τα προϊόντα τα οποία προσφέρει και επιτρέπει σε άτομα και επιχειρήσεις να εργάζονται με τον τρόπο που θέλουν.

-Ποια είναι τα νέα δεδομένα στο χώρο εργασίας στην post covid εποχή και κατά πόσο η πανδημία έχει εντείνει τη στροφή σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας;
Η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη για ευελιξία παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις πλέον, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύνολο ευέλικτων μορφών εργασίας λόγω των συνθηκών που ζούμε την περίοδο αυτή, αλλά και λόγω του ότι ο τρόπος εργασίας είχε ήδη αρχίσει να διαφοροποιείται καιρό τώρα. Θα καταλήξουμε, λοιπόν, σε ένα υβριδικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και ένα μείγμα παραδοσιακών γραφειακών χώρων με εκτενέστερη χρήση των ευέλικτων χώρων εργασίας. Έτσι, το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει καλύτερο work life balance στους εργαζομένους, αλλά και cost saving στην εκάστοτε εταιρεία.

-Η IWG δραστηριοποιείται στους ευέλικτους χώρους εργασίας, ποια είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους; Ένα τέτοιο μοντέλο τι αλλαγές θα επιφέρει στην αγορά επαγγελματικής στέγης;

Στην IWG ελαχιστοποιούμε το ρίσκο για τους πελάτες μας, μέσω της ευελιξίας που τους παρέχουμε στη χρήση των χώρων, όσον αφορά τόσο στη διάρκεια όσο και στο μέγεθος των γραφείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι λύσεις που προσφέρουμε έχουν μηδενική αρχική επένδυση, αλλά και σταθερό μηνιαίο κόστος που περιλαμβάνει, εκτός από τη χρήση του χώρου, οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτόν, όπως επίπλωση, καθαρισμό, ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλών προδιαγραφών και υπηρεσίες υποδοχής.

Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στο core business τους εξοικονομώντας χρόνο, αλλά και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη των γραφειακών τους χώρων. Όσον αφορά στους εργαζομένους, δουλεύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής ποιότητας και εφόσον οι εταιρείες τους εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει το εκτεταμένο δίκτυο μας στην Αττική, μπορούν να εργάζονται κοντινότερα στον τόπο κατοικίας τους, κάτι που αποδεδειγμένα τους προσφέρει καλύτερο work life balance.

-Η αγορά της Καλαμάτας είναι έτοιμη να δεχθεί το νέο μοντέλο εργασίας από την πλευρά των επιχειρήσεων;
Το γεγονός ότι σε όλα τα κτήριά μας υπάρχουν ελάχιστοι χώροι προς διάθεση, δείχνει και το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει γενικότερα για τους ευέλικτους χώρους εργασίας.

Με δεδομένο ότι οι ελληνικές εταιρείες έχουν υποκαταστήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, αρκετοί υπάρχοντες πελάτες μάς έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να υπάρχουν δικά μας επιχειρηματικά κέντρα, έτσι ώστε να στεγάσουν την εταιρεία τους.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως κάθε πόλη έχει και μικρές τοπικές επιχειρήσεις που λόγω έλλειψης επαγγελματικού χώρου των 20-30 τ.μ., οι δικοί μας ευέλικτοι χώροι ταιριάζουν απόλυτα.

-Ποια είναι τα σχέδια της IWG για την αγορά της Καλαμάτας;
Η ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς. Προκειμένου να επισπεύσουμε τη δημιουργία του πανελλαδικού μας δικτύου πέρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ήδη έχουμε παρουσία, προσθέτουμε και στην Ελλάδα το Franchising στη στρατηγική ανάπτυξής μας.

Αναζητούμε, λοιπόν, και στην Καλαμάτα φιλόδοξους επιχειρηματίες, για να διευρύνουμε γρήγορα μαζί το πανελλαδικό δίκτυό μας, δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών, αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το μοντέλο franchise δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο είδος επενδυτικής ευκαιρίας στο συγκεκριμένο ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα του σήμερα, το να γίνει κάποιος συνεργάτης franchise μπορεί να του προσφέρει μια υψηλή απόδοση χαμηλού κινδύνου, καθώς ο κόσμος κάνει στροφή προς έναν τρόπο εργασίας που ανταμείβει την ευελιξία.

-Σε ποιες επιχειρήσεις – επαγγελματίες απευθύνεται;
Η IWG παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας είναι η ιδανική λύση τόσο για ελεύθερους επαγγελματίες και start ups εταιρείες που έχουν μικρότερες ανάγκες σε γραφειακούς χώρους όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προσθέσουν ευελιξία στο real estate portfolio τους, αλλά και να καλύψουν ανάγκες όπως: να επεκτείνουν τους γραφειακούς τους χώρους, να δημιουργήσουν υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις πέραν των κεντρικών τους γραφείων και να οργανώσουν νέα projects σε βολικές τοποθεσίες.

Α.Π.