Βασίλης Κοσμόπουλος: Ο Δήμος Καλαμάτας… ζει στην εποχή της φαυλότητας

Βασίλης Κοσμόπουλος: Ο Δήμος Καλαμάτας…  ζει στην εποχή της φαυλότητας

Σοβαρές αιχμές για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Καλαμάτα Μπροστά” και ο επικεφαλής της έρχονται σε δημόσια αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, για πρακτικές που ακολουθεί η τελευταία, είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω έργων. 

Η ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής, οι αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας και οι χαμένοι χώροι στάθμευσης είναι τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ήρθε και το θέμα της “Βιώσιμης Πόλης” για να ρίξει τις όποιες γέφυρες επικοινωνίας. Μάλιστα, στη δήλωση παραίτησης ο κ. Κοσμόπουλος αφήνει σοβαρούς υπαινιγμούς για το ύφος και ήθος της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράταξης, “η συνεχιζόμενη τακτική της Δημοτικής Αρχής να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, ανάγκασε τον Βασίλη Κοσμόπουλο σε παραίτηση από την Επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης με τη «Βιώσιμη πόλη». 

Στο ένα πρόσωπο του Ιανού η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται χαμηλών τόνων, συναινετική, δήθεν αδίκως εγκαλούμενη. Στο άλλο συνεχίζει την αδιαφανή λειτουργία της εξυπηρετώντας προκλητικά ημέτερους (κομματικούς φίλους, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα) χωρίς να δίνει καμία εξήγηση, καλυπτόμενη από τη «νομιμότητα». 

Επειδή «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», επειδή η «υπομονή έχει τα όριά της» και επειδή η πόλη έχει ανάγκη σύγχρονης διοίκησης και όχι της εποχής του τζουμπέ (σ.σ. εποχή φαυλότητας), ο Βασίλης Κοσμόπουλος διαχώρισε τη θέση του παραιτούμενος από την Επιτροπή.

Ακολουθεί η δήλωση παραίτησης: Δηλώνω την παραίτησή μου από την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης με τη Βιώσιμη Πόλη, διότι έχω εντελώς διαφορετικές απόψεις από τη Δημοτική Αρχή, ακόμα και σε θέματα στοιχειώδους συνεργασίας. 

Όντας ιδιαίτερα προσβεβλημένος, λυπάμαι που δεν υπέβαλα την παραίτησή μου νωρίτερα. Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, τους οποίους εκπροσώπησα στη συγκεκριμένη επιτροπή”.