Άλλο ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς από Ρομά, αυτή τη φορά έξω από την Αστυνομία

Άλλο ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς από Ρομά, αυτή τη φορά έξω από την Αστυνομία

Σε πυροβολισμούς έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ευτυχώς χωρίς να τραυματισθεί κανείς, κατέληξε το Σάββατο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά! Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, από τον οποίο τα έξι αφέθηκαν ελεύθερα και τα δύο παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ρομά «επιδίδονται» σε πυροβολισμούς έπειτα από καυγά και διαφορές που έχουν με ομοφύλους τους, σε δημόσιους χώρους και δρόμους, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη φορά δε δίστασαν να φτάσουν με γεμάτο όπλο μπροστά στους αστυνομικούς.

Πυροβολισμοί
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Αστυνομία, ο καυγάς ξεκίνησε από τον αυτοκινητόδρομο. Από τη μια πλευρά, ενεπλάκησαν πατέρας και γιος, 37 και 15 ετών, ενώ από την άλλη ένας 21χρονος Ρομά και τρία αδέλφια, ένας 28χρονος, μια 26χρονη και μια 36χρονη.

Οι τέσσερις Ρομά κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση για να υποβάλουν μηνύσεις σε πατέρα και γιο, όμως όταν αυτοί ήταν μέσα, ο 37χρονος μαζί με το γιο του πήγαν απέξω και πυροβόλησαν. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή και ξεκίνησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς για τη σύλληψή τους.

Συλλήψεις
Οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ συνέλαβαν και τον 61χρονο πατέρα του 37χρονου,καθώς στο σπίτι που έγινε έρευνα βρέθηκαν και δύο κυνηγετικά όπλα, που κατείχε παράνομα.

Επίσης, συνελήφθησαν οι τέσσερις Ρομά, αλλά και η τέταρτη αδελφή τους, μια 32χρονη, η οποία είναι παντρεμένη με τον 37χρονο, ενώ κατέθεσε μήνυση εναντίον των τριών αδελφών της.

Μηνύσεις κατέθεσαν όλοι μεταξύ τους, ενώ από τους πυροβολισμούς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας.

Χθες το πρωί ο 37χρονος πατέρας μαζί με το γιο του, που είναι υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς, οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο 37χρονος προφυλακίσθηκε, ενώ ο 15χρονος γιος του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη