Δ.Σ. Μεσσήνης: Βαριές εκφράσεις Τσώνη προς τον πρόεδρο του Σώματος και το δήμαρχο

Δ.Σ. Μεσσήνης: Βαριές εκφράσεις Τσώνη προς τον  πρόεδρο του Σώματος και το δήμαρχο

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης με τηλεδιάσκεψη… Σε μια μέρα και ώρα «δύσκολη» για τις εφημερίδες (καθώς το φύλλο του Σαββατοκύριακου έχει κλείσει), για ακόμα μια φορά η κόντρα Αθανασόπουλου – Τσώνη «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον. 

Τη φορά αυτή δεν έλειψαν και οι βαριές εκφράσεις από την πλευρά του τέως δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε «ανθρωπάκι» τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Φύκιρη, καθώς και «επικίνδυνο δήμαρχο» τον νυν Γιώργο Αθανασόπουλο. Μάλιστα, δε δέχθηκε να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς του μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ενώ μίλησε για «καταιγίδα» που έρχεται από την πλευρά του από εδώ και στο εξής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αιτία του νέου «ξεσπάσματος» Τσώνη ήταν το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του αφαίρεσε το λόγο μην αφήνοντάς τον να αιτιολογήσει την ψήφο του σε ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Επίσης, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι είναι «αχάριστος» σε ό,τι έχει να κάνει με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αρνούμενος να αναγνωρίσει τον «πακτωλό χρημάτων» που έφερε στο Δήμο Μεσσήνης, και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένας «αχάριστος δήμαρχος είναι επικίνδυνος για τον τόπο». Επίσης, ο κ. Τσώνης εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης συνέχεια τον αποκαλεί «άσχετο» στις συζητήσεις στο Σώμα, ενώ τόνισε πως έχει εμπειρία 40 ετών στα τεχνικά θέματα, και την ιδιωτική του εταιρεία συνεχίζουν να την εμπιστεύονται μεγάλες επιχειρήσεις κ.ο.κ… 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος επέλεξε να απαντήσει στον τέως δήμαρχο σε αρκετά πιο ήπιους τόνους σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Αρχικά σημείωσε ότι άλλο η ιδιωτική πρωτοβουλία του καθενός και άλλο η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση. Αναφορικά με το τι άφησε στο Δήμο, τόνισε ότι αν είχε αφήσει κάτι θετικό δε θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτεί, αλλά ακόμα δεν το έχει βρει, ενώ κάλεσε τον κ. Τσώνη να σταματήσει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια σε κάθε συνεδρίαση, καθώς στα ερωτήματα που θέτει την «απάντηση» έδωσε ο λαός της Μεσσήνης πριν από 2 χρόνια. 

Πρόσθεσε δε, ότι ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει και το δικό του έργο στις επόμενες εκλογές, και όχι όσα λέει ο τέως δήμαρχος στις συνεδριάσεις. Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε, τόνισε ότι χαρακτηρίζουν το «ποιόν του ανθρώπου» καλώντας τον να ανακαλέσει… 

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τον Γιώργο Τσώνη να προσθέτει συνεχώς και νέα ζητήματα. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Φύκιρης σημειώνοντας ότι είναι επί σειρά ετών μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, έχει δώσει «εξετάσεις» στην τοπική κοινωνία και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αναφέρεται στο πρόσωπό του με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. «Το ποιος είναι ή δεν είναι ανθρωπάκι, το γνωρίζει καλά ο κόσμος» έκλεισε λέγοντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να έρθει στο Δ.Σ. η διαγραφή προστίμου από τη ΔΕΥΑΜ ζήτησε η αντιπολίτευση

Παράπονα από τον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Φύκιρη δεν είχε μόνο ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, αλλά και ο νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές. Βέβαια, ο κ. Τσερπές εξέφρασε το «παράπονό» του ηπιότερα, ξεκινώντας την τοποθέτησή του την περασμένη Παρασκευή με μια «οφειλόμενη» απάντηση, από την προηγούμενη συνεδρίαση, όπου δεν του δόθηκε ποτέ ο λόγος, κάτι που ελπίζει πως συνέβη, όπως είπε, επειδή ξεχάστηκε ο πρόεδρος. 

Η απάντηση αφορούσε στη διαγραφή προστίμου στη ΔΕΥΑΜ, την οποία δεν ψήφισαν τα μέλη του συμβουλίου της που προέρχονται από την αντιπολίτευση. Όπως τόνισε ο κ. Τσερπές, αυτό που έκαναν ήταν να «υπεραμυνθούν» της εισηγήσεως της υπηρεσίας του Δήμου, και έφτασαν στο σημείο να εμφανίζονται ως οι «κακοί» στην τοπική κοινωνία και αυτοί που «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» την υπηρεσία, ως οι «καλοί». 

Πρόσθεσε ότι επειδή δεν έχει προσωπικά ζητήματα με κανέναν πολίτη και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να έρθει ως θέμα συζήτησης στο Σώμα από τη Δημοτική Αρχή, για να πάψουν να υπάρχουν «σκιές», δεσμευόμενος να το κάνει η δική του παράταξη αν δεν το κάνει η Δημοτική Αρχή. 

Στα όσα είπε ο επικεφαλής της παράταξης συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξενόγιαννης, που επίσης είναι μέλος του συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ, ζητώντας να έρθει σύντομα το θέμα στο Δ.Σ. 

Ο κ. Τσερπές εκτός του ζητήματος αυτού άφησε για ακόμα μια φορά «αιχμές» για τις προσλήψεις που έγιναν λόγω «covid» στο Δήμο Μεσσήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή «υπερέβη τα εσκαμμένα» και ότι ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος της διασποράς του ιού και ο Δήμος δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό σε ειδικότητες υγείας για να το αντιμετωπίσει. Στα λεγόμενα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, απάντησε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι στη διαχείριση της πανδημίας η Μεσσήνη έχει πάρει, κατά γενική ομολογία, «Άριστα», και ότι όλες οι προσλήψεις που έγιναν, έγιναν κατόπιν συνεννοήσεως με το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο Τάσος Τσερπές ανταπάντησε ότι δεν είπε ότι έκαναν κάτι μη νόμιμο, αλλά δε γνωρίζει πόσο ηθικό ήταν…

Προχωρά η θέσπιση αργίας για την 20ή Σεπτεμβρίου

Σε καλό «δρόμο» είναι η θέσπιση τοπικής αργίας της «20ής Σεπτεμβρίου» στη Μεσσήνη, μέρα που φθάνει στην πόλη η «Παναγία η Βουλκανίωτισσα» και σηματοδοτεί την έναρξη του «νησιώτικου» πανηγυριού. 

Αυτό έκανε γνωστό ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, που είχε τη Μ. Πέμπτη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι θα έρθει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση καθώς χρειάζεται επικαιροποιημένη απόφαση του Σώματος. Πάνω στη συζήτηση που ακολούθησε δεν έλειψαν και «διαφωνίες» για το τι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προς αυτή τη κατεύθυνση, καθώς ο Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι το θέμα είχε μείνει στις προσπάθειες που είχε κάνει η Δημοτική Αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου το 2014, με την αντιπολίτευση να αντιδρά.