Δέκα δόκιμοι από τον αρχηγό για τον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου Καλαμάτας

Δέκα δόκιμοι από τον αρχηγό για τον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου Καλαμάτας

Επίσκεψη  αντιστράτηγου Μιχ. Καραμαλάκη στην Τρίπολη

Με 10 δοκίμους θα ενισχυθεί ο Αστυνομικός Σταθμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τη φετινή περίοδο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο από την Τρίπολη ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ το θέμα ενίσχυσης με προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού στο αεροδρόμιο ήταν από τα πρώτα που του τέθηκαν, καθώς- όπως αναλύθηκε και σε ρεπορτάζ το «Θάρρους» στο φύλλο του Σαββάτου- δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες κίνησης του αεροδρομίου μόνο με το υπάρχον προσωπικό.

Βέβαια, ακόμα και με την ανακοίνωση του Αρχηγού το πρόβλημα δε λύνεται, «απαλύνεται» μόνο, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας απαιτεί μόνιμο προσωπικό και τουλάχιστον απασχόληση 30 ατόμων. Κι ενώ άλλες χρονιές γίνονταν περίπου 10 αποσπάσεις αστυνομικών, φέτος το ενδιαφέρον είναι μηδενικό, καθώς έχουν εξαιρεθεί από τη διαδικασία των αποσπάσεων οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

Δέκα δόκιμοι
Ο αρχηγός είχε ξεχωριστή συνάντηση με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων των νομών της Περιφέρειας και συζήτησε θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστα Σταυρόπουλο, ότι ο Αστυνομικός Σταθμός του αεροδρομίου Καλαμάτας θα ενισχυθεί με 10 δόκιμους για την τρέχουσα θερινή περίοδο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού. Τόνισε, δε, ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των εγγράφων PLF των ταξιδιωτών.

Επίσης, ο Αρχηγός διευκρίνισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασία των δοκίμων θα τροποποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται Σαββατοκύριακο και βραδινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ΟΠΚΕ, ο κ. Καραμαλάκης είπε ότι συνεχισθούν οι αποσπάσεις αστυνομικών από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις για την ενίσχυσή τους. Τέλος, τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες η Ελληνική Αστυνομία να απεμπλακεί από τα πάρεργα και ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα των επιδόσεων, αυτό να σταματήσει να γίνεται από αστυνομικούς, ακόμα και εντός του έτους.

«Δεν εφησυχάζουμε και αναμένουμε να γίνουν πράξη τα παραπάνω διεκδικώντας πάντα το καλύτερο για τις εργασιακές μας συνθήκες», τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Πελοποννήσου, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Αρκαδίας, των Πολιτικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου, καθώς και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αρκαδίας.

Ο αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξή του σε κάθε αστυνομικό, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι καθημερινά καταβάλλεται προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και σημείωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Συναντήσεις
Τον κ. Καραμαλάκη υποδέχθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας. Ακολούθησαν συσκέψεις με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας και τους βοηθούς αυτών, καθώς και με τους διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.

Ο αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών και τους πολίτες των περιοχών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείρισή τους.

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και της κοινωνικής ανάπτυξης. Επισήμανε ακόμα τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, μέσω του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με νέα μέσα και σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και το σχεδιασμό αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό.

Με φορείς
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Καραμαλάκης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς.

Αρχικά, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τις αστυνομικές υπηρεσίες και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με νέα περιπολικά οχήματα, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τρίπολη, και τέλος το δήμαρχο Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη.

Της Βίκυς Βετουλάκη