«Καμπανάκι» τα 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία!

«Καμπανάκι» τα 14 νέα κρούσματα  κορωνοϊού στη Μεσσηνία!

Παραμένουν 9 ασθενείς στην κλινική “covid19” 

Ανησυχία δημιούργησε στην τοπική κοινωνία η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή μέσα σε ένα 24ωρο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με ότι παρατηρήθηκε διασπορά σε σχολεία όπως το 7ο Δημοτικό, επιβάλλει την πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς κάθε «πισωγύρισμα» αυτή τη στιγμή μπορεί να αποβεί οδυνηρό.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν εννιά οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική “Covid19” και κανείς στη ΜΕΘ. Χθες δόθηκαν δύο εξιτήρια, ενώ έγιναν και δύο νέες εισαγωγές.

Παράλληλα, οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ συνέχισαν για ακόμα μια μέρα τους μαζικούς ελέγχους με rapid test, πραγματοποιώντας συνολικά 475. Σήμερα, εκτός των προγραμματισθέντων σημείων, τεστ ταχείας ανιχνεύσεων θα γίνουν, επίσης, στο «παρκάκι» του Πανελληνίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς και σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Συνολικά στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 2.433 νέες μολύνσεις, ενώ προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα των θανόντων από την αρχή της πανδημίας ακόμα 50. Στις ΜΕΘ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται σε 556.

Τέλος στο εμβολιαστικό πεδίο, υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα και όσοι βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 35-39 θα μπορούν να επιλέξουν να κλείσουν το «ραντεβού» τους με όποια απ’ τα τέσσερα σκευάσματα επιθυμούν. 

Στη Μεσσηνία μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου το βράδυ είχαν εμβολιαστεί 44.637 πολίτες, ενώ 23.189 είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.