Κατέληξε ηλικιωμένη στην κλινική «Covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κατέληξε ηλικιωμένη στην κλινική  «Covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Οκτώ τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, ενώ τέσσερις ασθενείς παραμένουν για νοσηλεία 

Μια 81χρονη, η οποία νοσηλευόταν στην κλινική “Covid 19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, και η οποία έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα, άφησε χθες την τελευταία της πνοή και «προστέθηκε» στη λίστα των θανόντων στη Μεσσηνία από κορωνοϊό.

Στην «κλινική covid19» παραμένουν για νοσηλεία τέσσερις ασθενείς, καθώς χθες δόθηκαν πέντε εξιτήρια και έγινε μόλις μια νέα εισαγωγή. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος του τελευταίου 6μήνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν μόνο χθες περίπου 700 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, τόσο στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας όσο και στο λιμάνι της Καλαμάτας, αλλά και στο 7ο Δημοτικό. 

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας το 7ο Δημοτικό θα παραμείνει ολόκληρο κλειστό μέχρι τις 4 Ιουνίου. Η «διασπορά» που παρατηρείται στα σχολεία έχει προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Χθες συνολικά στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 1.517 νέα κρούσματα και 44 ακόμα θάνατοι από τις επιπλοκές του κορωνοϊού. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 547.

Ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλα τα σκευάσματα για τους 30-34

Το προσεχές Σάββατο, 29 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού, και με τα 4 διαθέσιμα σκευάσματα, για την ηλικιακή ομάδα 30-34, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι από χθες διαθέσιμα είναι όλα τα εμβόλια για τους 35-39. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, η επιτροπή αποφάσισε χθες να συνεχίσουν ως έχουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία ωστόσο χωρίς να κάνει ευθεία σύσταση είπε ότι για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών στις οποίες εμφανίζονται κυρίως οι σπάνιες παρενέργειες θρόμβωσης – θρομβοπενίας «υπάρχουν διαθέσιμα και τα άλλα εμβόλια», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στη Μεσσηνία μέχρι και την Τρίτη 25 Μαΐου είχαν εμβολιαστεί 45.762 πολίτες με μια τουλάχιστον δόση, με 23.316 εξ αυτών να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.