Μεσσήνη: Ομόφωνα ψηφίστηκε η θέσπιση της 20ής Σεπτεμβρίου ως τοπικής αργίας

Μεσσήνη: Ομόφωνα ψηφίστηκε η θέσπιση της  20ής Σεπτεμβρίου ως τοπικής αργίας

Επικαιροποιημένη απόφαση, με την οποία θα ζητά την κήρυξη της 20ής Σεπτεμβρίου ως τοπικής αργίας, κλήθηκε να πάρει το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Εισηγήτρια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ήταν η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα, η οποία ανέφερε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης ημέρας για τη Μεσσήνη, με την κάθοδο στην πόλη της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, που σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη του πανηγυριού.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της πρότασης και πως και η δική του παράταξη όταν ήταν Δημοτική Αρχή είχε προσπαθήσει για το θέμα αυτό, λαμβάνοντας τότε την απάντηση ότι λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων δεν ήταν εφικτό να θεσπιστεί καμία αργία, ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι θα σημαίνει αυτή η αργία. Επειδή δε η Μεσσήνη δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες, ρώτησε αν θα κλείνουν και τα μαγαζιά.

Η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου ήρθε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως η περίοδος δημαρχοντίας “Τσώνη” δεν έκανε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ το επιχείρημα για μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αφορούσε μόνο εθνικές εορτές, εμφανίζοντας στο Σώμα δύο ΦΕΚ που αφορούσαν θέσπιση τοπικών αργιών, την ίδια περίοδο, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και σε μια κοινότητα στο Κιλκίς.

Όσον αφορά στο ερώτημα που έκανε ο κ. Τσερπές, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι είναι προφανές ότι θα αφορά όσες δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως τα σχολεία, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν στην ολονύκτια κάθοδο της εικόνας και το πρωί εξουθενωμένα πρέπει να δώσουν το «παρών» στα μαθήματα τους…

Για τις αιχμές που άφησε για τα μαγαζιά και το ύφος του ερωτήματός του, έκανε λόγο για ιδεοληψίες που δεν μπορεί να ξεπεράσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του κ. Τσερπέ, χαρακτηρίζοντας “θεομπαίχτη” το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο.

Το λόγο στο θέμα πήρε και ο Γιώργος Τσώνης, ειρωνευόμενος το δήμαρχο και λέγοντας ότι 50 χρόνια τώρα, οι Δημοτικές Αρχές, καμία δεν ήθελε τη θέσπιση αυτής της αργίας και το κατάφερε τώρα, όπως λέει ο κ. Αθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι τα 2 ΦΕΚ που ανέφερε ο δήμαρχος έγιναν ανάμεσα σ’ άλλες 5.000 “φακέλους” που είχε το Υπ.Εσ.

Τελικά, παρά τους οξυμένους διαλόγους, η εισήγηση της κας Τσέλιου πέρασε ομόφωνα.