Μεσσηνία: Η υπερβολική ταχύτητα στην κορυφή των παραβάσεων τον Απρίλιο

Μεσσηνία: Η υπερβολική ταχύτητα στην  κορυφή των παραβάσεων τον Απρίλιο

Ακόμη και τον Απρίλιο η υπερβολική ταχύτητα ήταν η «βασίλισσα» των παραβάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες οι υπηρεσίες της Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο, ενώ στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου 22 τροχαία με 26 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Αναλυτικά στοιχεία
Ειδικότερα σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και 17 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 21 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία, τον Απρίλιο, σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο με ένα συμπολίτη μας νεκρό και ένα τροχαίο με δύο ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και η υπερβολική ταχύτητα.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 532 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 9.753 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 87 παραβάσεις.

Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.487 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.793 για υπερβολική ταχύτητα, 194 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 147 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 29 για παραβίαση σηματοδότη, 163 για ΚΤΕΟ, 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 17 για αντικανονικούς ελιγμούς και 25 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη