Μεσσηνία: Περιορισμένες οι επιπτώσεις της ζέστης σε ελιές

Μεσσηνία: Περιορισμένες  οι επιπτώσεις της ζέστης σε ελιές

Φόβοι για τυχόν επιπτώσεις στην ανθοφορία της ελιάς φαίνεται πως επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες, λόγω της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας. Βέβαια, παρά τις ανησυχίες εκ πρώτης όψης δε φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ωστόσο, γεωπόνοι και παραγωγοί από τις περισσότερες περιοχές περιμένουν μείωση παραγωγής.

Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, γεωπόνος, προϊστάμενος στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι ήταν ζεστές οι προηγούμενες μέρες, αλλά δεν είχαμε καύσωνα.

Στα δυτικά του νομού και ειδικά στις παραθαλάσσιες ζώνες καλλιέργειας, είναι πολύ καλή η κατάσταση. Πιο υψηλές, όμως, θερμοκρασίες επικράτησαν στα νοτιοανατολικά του νομού.

Σε κάθε περίπτωση επιστήμονες και παραγωγοί σημειώνουν ότι «αν περάσουμε αυτόν τον… κάβο, τότε σίγουρα πάμε για καλή παραγωγή. Ωστόσο, αν η θερμοκρασία ανέλθει σε επίπεδα πολύ υψηλά και έχουμε καύσωνα, τότε υπάρχει πιθανότητα τα άνθη να καούν και να μη δέσει εν τέλει ο καρπός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επερχόμενη εσοδεία, από άποψη ποσότητας».