Ρομά έμπαιναν σε αγροκτήματα και έκλεβαν

Ρομά έμπαιναν σε αγροκτήματα και έκλεβαν

Κλοπές από αγροκτήματα έκαναν δύο αδέλφια κι ένα ανήλικος Ρομά, αλλά την Τετάρτη το απόγευμα έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.

Τα δύο αδέλφια, 18 και 20 ετών, κι ένας 15χρονος, όλοι Ρομά, μπήκαν σε αγρόκτημα στην περιοχή «Φακίστρα» στη Μεσσήνη και αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία και σίδερα, όπως εργαλεία, μεταλλικό σταυρό από τρακτέρ, ποδήλατο, βαρέλι, κ.ά. Μάλιστα, τα φόρτωσαν σε φορτηγάκι, όμως τους είδε ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν τους τρεις νεαρούς και πάνω στο φορτηγάκι βρήκαν όλα τα κλοπιμαία από το αγρόκτημα, τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.

Στο φορτηγάκι, όμως, βρήκαν κι άλλα αντικείμενα, τα οποία- όπως προέκυψε στη συνέχεια- είχαν αφαιρέσει από άλλο αγρόκτημα. Όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 16 έως 26 Απριλίου οι τρεις Ρομά είχαν μπει σε άλλο αγρόκτημα στη Μεσσήνη και είχαν αφαιρέσει σίδερα. Επίσης, αυτά αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Τέλος, από τον έλεγχο των αστυνομικών προέκυψε ότι και οι τρεις δεν είχαν εκδώσει ποτέ αστυνομικές ταυτότητες, ενώ ο 18χρονος που οδηγούσε στερούνταν άδεια ικανότητα οδηγήσεως. Προανάκριση για τις υποθέσεις διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Β.Β.