Σε υψηλό ποσοστό οι προκρατήσεις στη Μεσσηνία για το καλοκαίρι

Σε υψηλό ποσοστό  οι προκρατήσεις στη Μεσσηνία για το καλοκαίρι

Ακόμη και το 80% φτάνουν οι προκρατήσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν το Σαββατοκύριακο σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης.

Τόσο για οικονομικούς όσο και για λόγους ασφάλειας από την πανδημία αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδεύουν οδικώς. Η νέα αυτή τάση, που ξεκίνησε πέρυσι, παρατηρείται και φέτος, με αρκετούς Έλληνες αλλά και ξένους να προτιμούν την άσφαλτο αντί της θάλασσας ή του αέρα.

Η Χαλκιδική έχει και φέτος τη μερίδα του λέοντος, καθώς οι προκρατήσεις φτάνουν στο 92% των διαθέσιμων καταλυμάτων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο το φετινό καλοκαίρι έχουν, επίσης, οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, με την πληρότητα να αγγίζει το 80%.

Η Λευκάδα καταγράφει προκρατήσεις της τάξεως του 76%, ενώ κομμάτια της Ηπείρου, όπως τα Σύβοτα και η Πάργα, καταγράφουν προκρατήσεις ακόμη και 74% για 5νθημερες διακοπές το μήνα Ιούνιο σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες.

O οδικός τουρισμός προσφέρει επιλογές έως 500 ευρώ για το κόστος 5 διανυκτερεύσεων το μήνα Ιούνιο για δύο ενήλικες και δύο παιδιά έως 12 ετών σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες, μπροστά σε παραλία, με δωρεάν πολιτική ακύρωσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κινητικότητα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ και το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ αναμένεται να ενισχύσει τις τουριστικές επιχειρήσεις.