Στήριξη Π. Μαντά σε ειδικά σχολεία Καλαμάτας για νέες κτηριακές εγκαταστάσεις

Στήριξη Π. Μαντά σε ειδικά σχολεία  Καλαμάτας για νέες κτηριακές εγκαταστάσεις

Στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων της Καλαμάτας βρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και να συνεισφέρει στη δρομολόγηση των κατάλληλων λύσεων.

Κατά την επίσκεψη του κ. Μαντά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, τον υποδέχθηκε η διευθύντρια, Ε. Πιπερίδου, η οποία τον ξενάγησε στους χώρους και τις αίθουσες του σχολείου και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται. Το κυριότερο θέμα που τέθηκε αφορούσε στην έλλειψη διαθεσιμότητας κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης, κυρίως όσον αφορά στις εκπαιδευτικές αίθουσες. Δεδομένου επίσης ότι πρόκειται για σχολικό συγκρότημα με εξειδικευμένο ρόλο και στο οποίο φοιτούν παιδιά με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ελλείψεις και δυσκολίες, έγινε σαφές ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες και είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν σύντομα λύσεις. Όπως ενημέρωσε η διευθύντρια το βουλευτή, προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη κινηθεί ο Δήμος Καλαμάτας και έχει προετοιμάσει ώριμη μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος. Η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί για να χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο αφορά σε έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης και το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Μαντάς επισκέφθηκε επίσης το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου, Π. Σαρέλας. Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τους χώρους και τις αίθουσες του σχολείου, καθώς και να ενημερωθεί για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διδάσκοντες και οι μαθητές. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Μαντάς, το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σχετίζεται επίσης με τις κτηριακές του εγκαταστάσεις, οι οποίες χρειάζεται να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν σε σημαντικό βαθμό, τόσο αναφορικά με τις αίθουσες όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο. 

Για το λόγο αυτό, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας έχει υποβληθεί αίτημα προς την “Κτηριακές Υποδομές ΑΕ”, ως αρμόδιο κρατικό φορέα για την αναβάθμιση όλων των δημόσιων κτηρίων, προκειμένου να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος. Το νέο σχολείο αναμένεται να έχει διαδημοτικό χαρακτήρα και να καλύπτει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με ειδικές αναπτυξιακές δυσκολίες από όλον το Νομό Μεσσηνίας, υπερβαίνοντας τα στενά όρια του Δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς αναγνώρισε τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στα ειδικά σχολεία, ευχαρίστησε τους διευθυντές για την αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία που του παρείχαν και δεσμεύθηκε να στηρίξει τη δράση του Δήμου για κατασκευή του νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Όσον αφορά στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ο βουλευτής σημείωσε ότι πέραν της εκπόνησης της μελέτης, είναι απαραίτητο να ανευρεθούν και οι πόροι που θα στηρίξουν χρηματοδοτικά την προσπάθεια αυτή και δεσμεύθηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη το συντομότερο δυνατόν.