4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και 9 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία  και 9 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Σταθερή” παραμένει η εικόνα της πανδημίας στη Μεσσηνία, καθώς τα κρούσματα δεν υποχωρούν και μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμα τέσσερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Απριλίου ήταν η τελευταία φορά που δεν καταγράφηκε κρούσμα στη Μεσσηνία.

Την ίδια στιγμή ελαφρώς βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού χθες δόθηκαν δύο εξιτήρια και έγινε μια εισαγωγή, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να παραμένουν για νοσηλεία στην κλινική “covid 19” εννέα άτομα. Κενή παραμένει για δεύτερη μέρα η ΜΕΘ “covid” του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν μόνο χθες ακόμα 400 “rapid test”, με τους μαζικούς ελέγχους να συνεχίζονται και σήμερα, εκτός του σταθερού σημείου στην αίθουσα Αλ. Κουμουνδούρος της Π.Ε. Μεσσηνίας, και στο “παζάρι” της Αγίας Τριάδος.

Συνολικά στη χώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 549 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμα 13 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός. Από την αρχή της πανδημίας το Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 12.459 συμπολίτες μας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών υποχώρησε λίγο ακόμα στους 330.

Στους εμβολιασμούς τέλος, τους 40.657 έφτασαν πλέον οι πολίτες της Μεσσηνίας που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Με τουλάχιστον μια δόση έχουν εμβολιαστεί 58.043.