7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Είναι εδώ και αντιστέκεται στον κορωνοϊό…

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Είναι εδώ και αντιστέκεται στον κορωνοϊό…

Ο πολιτισμός αντιστέκεται στον κορωνοϊό και προσφέρει ψυχικά και νοητικά αντισώματα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας που πολλαπλασιάστηκαν κατά την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου μπήκε στον 7ο χρόνο της ζωής του και αποτελεί μια τέτοια πολυεπίπεδη πράξη αντίστασης, φέρνοντας στην Καλαμάτα (οι προβολές θα γίνουν στο Πάρκο του ΟΣΕ και στον αναμορφωμένο χώρο του πατινάζ, με αποστάσεις καθισμάτων και υποχρεωτική χρήση μάσκας) και 11 ακόμη πόλεις της Πελοποννήσου δεκάδες ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μια σειρά από σημαντικές παράλληλες δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, αλλά και μια μοναδική έκθεση κόμικς που ανοίγει τις πύλες της αυτό το Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στον πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49).

Με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα οι κυρίες Τζίνα Πετροπούλου και Κλεώνη Φλέσσα, με καλεσμένο και τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Ρ. Ρομπάουτ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στον όμορφο χώρο του μικρού καφέ της οδού Μπενάκη 11, όπου και η έδρα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες της φετινής κινηματογραφικής γιορτής της πόλης.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου, ξεκίνησε λέγοντας: «Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου ξεκινά την Παρασκευή 18 Ιουνίου, με εφτά μήνες καθυστέρησης περίπου. Ευτυχώς καταφέραμε και το κάναμε με φυσική παρουσία, όπως ξέρετε βέβαια είχε γίνει το Φεβρουάριο διαδικτυακά, με μεγάλη επιτυχία, με μεγάλα νούμερα θεάσεων, αλλά το είχαμε βάλει στόχο από τότε ότι έπρεπε να το κάνουμε και με φυσική παρουσία το καλοκαίρι. Ξεκινάμε, λοιπόν, την Παρασκευή στην Καλαμάτα και σε άλλες δέκα πόλεις της Πελοποννήσου, όπου το πρόγραμμα των 88 ταινιών έχει μοιραστεί.

Εκτός βέβαια από τις προβολές, ελληνικών και διεθνών ντοκιμαντέρ, έχουμε και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο κάνουμε τα σεμινάρια που απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο και για το ντοκιμαντέρ, αλλά και στους φοιτητές των πανεπιστημίων, με τα οποία έχουμε περίπου τρία χρόνια τώρα συνεργασία, όπως είναι με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου. Φέτος το φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει με το πρώτο σεμινάριο, υπό την επιμέλεια του Ολλανδού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρομπουάντ, με παιδιά από τη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα κάνουν ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ πορτραίτων ανθρώπων της διπλανής πόρτας και θα παρουσιαστεί στην τελετή έναρξης την Παρασκευή».

Δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στον Ρόμπερτ Ρομπάουτ, αυτός καλημέρισε στα ελληνικά, ενώ «απολογήθηκε» που δε γνωρίζει καθόλου τη γλώσσα μας. Για τέταρτη χρονιά στο Φεστιβάλ ο Ολλανδός σκηνοθέτης αισθάνεται ως «βετεράνος» της διοργάνωσης και αυτή τη φορά είναι αντιμέτωπος με την πρόκληση να καθοδηγήσει φοιτητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να δημιουργήσουν μέσα σε 8 ημέρες ένα ντοκιμαντέρ. «Θέλω να τους διδάξω», σημείωσε, «ότι όταν φτιάχνεις ένα πορτραίτο, σκοπός δεν είναι να κάνεις κάποιον να μιλήσει, αλλά να τον σκηνοθετήσεις. Γι’ αυτό φέτος τους έβαλα μία πρόκληση: η κάθε ομάδα θα ασχοληθεί με το ίδιο πρόσωπο, οπότε θα δείτε τον ίδιο χαρακτήρα σε δύο διαφορετικές ταινίες. Ελπίζω να γίνει σαφές ότι ένα πορτραίτο δεν εξαρτάται από το χαρακτήρα αυτόν καθ’ εαυτόν, αλλά από αυτόν που σκηνοθετεί. Αυτό κάνει, άλλωστε, το ντοκιμαντέρ να διαφέρει από το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική προσέγγιση. Εδώ χρειάζεται κάτι που να έχει υπογραφή, αυτό θέλει να δείξει και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ανθρώπους με ξεχωριστή υπογραφή που κάνουν τη διαφορά, κάτι πολλά υποσχόμενο».

Στη συνέχεια η κα Τζίνα Πετροπούλου αναφέρθηκε στο δεύτερο σεμινάριο που θα γίνει υπό την επιμέλεια της σκηνοθέτιδος Θέκλα Ταϊντέλι από το Μιλάνο. «Πάλι είναι ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και σε ντόπιους που θέλουν να εμπλακούν στην παραγωγή και στη δημιουργία ενός ν ντοκιμαντέρ.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του σεμιναρίου είναι ότι θα συμμετέχουν πάρα πολλοί ντόπιοι, είτε ως κομπάρσοι, είτε ως ηθοποιοί, είτε ως μέλη μιας ομάδας παραγωγής. Το σεμινάριο βασίζεται σε ένα ποίημα του Παζολίνι, ο οποίος κατά την άποψη της δημιουργού είναι από τους κυρίως εκφραστές της ελευθερίας και επειδή το φέτος θέμα μας είναι το “Διεκδικώντας την Ελευθερία”, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αποφάσισε να διαλέξει αυτό το ποίημα, το οποίο θα το διανείμουμε σε διάφορα άτομα στην πόλη για να το απαγγείλουν» κατέληξε η Τζίνα Πετροπούλου.

Με τη σειρά της η καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ, Κλεώνη Φλέσσα, αναφέρθηκε στην έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας με το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). «Η λογική είναι να βοηθήσουμε τα άτομα που έχουν δυσκολίες με την όραση ή την ακοή να μπορούν να έρχονται στην αίθουσα και να απολαμβάνουν τις ταινίες. Είναι ένα πρόγραμμα που είμαστε πολύ ευτυχείς που το ξεκινάμε και που πιστεύουμε ότι θα φέρει καρπούς και στο μέλλον» εξήγησε η κα Φλέσσα και αναφέρθηκε στην «υπέροχη έκθεση με τα κόμικς» που γίνεται σε συνεργασία με τη Βαβέλ και θα φέρει στην Καλαμάτα εφτά υπέροχους δημιουργούς, ενώ οι Αντρέα Μπρούνο και Γιώργος Μπότσος, θα διδάξουν την τέχνη τους σε ένα διπλό master class. «Θα θέλαμε όλοι οι Καλαματιανοί να περάσουν από τον πολυχώρο Α49 να επισκεφτούν την έκθεση, που είναι στηριγμένη κι αυτή στη θεματική του Φεστιβάλ «Διεκδικώντας την Ελευθερία»», κατέληξε η κα Φλέσσα.

Προβολές για όλους στην αυριανή έναρξη

Με την προβολή δύο ιδιαίτερων ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, ξεκινάει αύριο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Πρόκειται για δύο μαθητικές ταινίες τεκμηρίωσης, τις «Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι» και «Μην πεις ποτέ σου “Είναι αργά”», για τις οποίες το ΕΚΟΜΕ ανέλαβε πιλοτικά τον ειδικό υποτιτλισμό και την ακουστική περιγραφή.

Στόχος είναι να ενσωματωθεί στις προβολές το κοινό με προβλήματα ακοής και όρασης. Την εκδήλωση  θα χαιρετίσουν ο Στέλιος Κυμιωνής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ και η Ειρήνη Ανδριοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ.

Το ολοκληρωμένο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από 58 διεθνή και 27 ελληνικά ντοκιμαντέρ και δύο αφιερώματα, το “Διεκδικώντας την Ελευθερία”, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και το αφιέρωμα στην Ισότητα των δύο φύλων. Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 21.00, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Αριστοδήμου 119) και θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου. Οι ταινίες του Φεστιβάλ θα ταξιδέψουν σε όλο το δίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου, σε Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Δημητσάνα, Στυμφαλία, Λεβίδι και Δερβένι έως τις 28 Ιουλίου.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Καλαμάτα. Το Βραβείο Ισότητας θα δώσουν οι Laura Cini (Ιταλία–σκηνοθέτις), Anne Kjersti Bjorn (Νορβηγία-σκηνοθέτις) και  Παναγιώτης Ευαγγελίδης (Ελλάδα-σεναριογράφος/ σκηνοθέτης). Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ θα δοθεί κατόπιν ψηφιακής ψηφοφορίας από το διαδικτυακό κοινό του Φεστιβάλ. Το Βραβείο «Διεκδικώντας την Ελευθερία» θα απονεμηθεί από την Κριτική Επιτροπή Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ με το συγκεκριμένο τμήμα.

Η Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στις 25 Ιουλίου στη Σπάρτη αποτελείται από τους Ελένη Αλεξανδράκη (σκηνοθέτις), Ρόμπι Εκσιέλ (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου) και Κωνσταντίνο Μπλάθρα (δημοσιογράφο-κριτικός κινηματογράφου).

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Καλαμάτα, περιλαμβάνει δύο σεμινάρια δημιουργίας ντοκιμαντέρ, το πρώτο από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout, με τίτλο «Δημιουργώντας ένα Ντοκιμαντέρ – Πορτραίτα» για φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και το δεύτερο από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Tekla Taidelli με τίτλο Σινεμά του Δρόμου (Street Cinema), για τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και τους νέους της περιοχής. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δύο σεμιναρίων θα προβληθεί στο κοινό της Καλαμάτας, στις Τελετές Έναρξης (Πορτραίτα) και Λήξης (Σινεμά του Δρόμου).

Φέτος, η Τέχνη των Κόμικς έχει την τιμητική της με τη διεθνή έκθεση Η 7η Τέχνη συναντά την 9η, με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Giuseppe Palumbo, Andrea Bruno, Danijel Zezely, Θανάση Πέτρου, Soloup, Γιώργο Μπότσο, Soto Anagno). Την έκθεση, που θα λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49) από 18 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, επιμελείται η δημιουργική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς του περιοδικού  «Βαβέλ». Παράλληλα, στις 20 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του graphic novel του Soloup «21: Η Μάχη της Πλατείας».

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον masterclass από τους Γιώργο Μπότσο και Andrea Bruno. O Γιώργος Μπότσος θα μιλήσει για τη σχέση των κόμικς με τον Κινηματογράφο, τη φύση της σελίδας κόμικς ως εικαστικής αφήγησης και τη λειτουργία της διαδοχής ή αλληλουχίας των εικόνων, ενώ ο διεθνούς φήμης Ιταλός, Andrea Bruno, θα αναπτύξει την προσωπική του προσέγγιση στη δημιουργία ενός κόμικ σε σχέση με το ντοκιμαντέρ. 

Η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου με την ταινία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη «Ο Νοτιάς», στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Σινεμά ο Σταθμός.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι ζωντανεύουν ξανά, για ένα μόνο βράδυ, και μετατρέπονται στο θερινό σινεμά «Ο Σταθμός», προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), σε συνδιοργάνωση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και με τους Δήμους του Δικτύου. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Καλαμάτας και η Βουλή Τηλεόραση.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.peloponnisosdocfestival.com και https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

Της Χριστίνας Ελευθεράκη


Με την προβολή δύο ιδιαίτερων ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο   Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ), ξεκινάει την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στο  Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλάματας, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.  Πρόκειται για δύο μαθητικές ταινίες τεκμηρίωσης, τις Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι και Μην πεις ποτέ σου «Είναι αργά», για τις οποίες το ΕΚΟΜΕ ανέλαβε πιλοτικά τον ειδικό υποτιτλισμό και την ακουστική περιγραφή. Στόχος είναι να ενσωματωθεί στις προβολές το κοινό με προβλήματα ακοής και όρασης. Την εκδήλωση  θα χαιρετίσουν ο Στέλιος Κυμιωνής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ και η Ειρήνη Ανδριοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ.

Το ολοκληρωμένο φετεινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από 58 διεθνή και 27 ελληνικά ντοκιμαντέρ καιδύο αφιερώματα, το “Διεκδικώντας την Ελευθερία”, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και το αφιερωμα στην Ισότητα των δύο φύλων. Οι προβολές θα ξεκινουν καθημερινά στις 21:00, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Αριστοδήμου 119) και θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.Οι ταινίες του Φεστιβάλ θα ταξιδέψουν σε όλο το δίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου, σε Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Δημητσάνα, Στυμφαλία,Λεβίδι και Δερβένιέωςτις 28 Ιουλίου. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται επίσης σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας τις οδηγίες για την ασφάλεια του κοινού, των καλεσμένων και του προσωπικού.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Καλαμάτα. Το Βραβείο Ισότητας θα δώσουν οι Laura Cini (Ιταλία–Σκηνοθέτις), Anne Kjersti Bjørn (Νορβηγία-Σκηνοθέτις) και  Παναγιώτης Ευαγγελίδης (Ελλάδα-Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης). Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ θα δοθεί κατόπιν ψηφιακής ψηφοφορίας από το διαδικτυακό κοινό του Φεστιβάλ. Το Βραβείο «Διεκδικώντας την Ελευθερία» θα απονεμηθεί από την Κριτική Επιτροπή Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ με το συγκεκριμένο τμήμα.

Η Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στις 25 Ιουλίου στη Σπάρτη αποτελείται από τους Ελένη Αλεξανδράκη (σκηνοθέτις), Ρόμπι Εκσιέλ (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου) και Κωνσταντίνο Μπλάθρα (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου).

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετεινής διοργάνωσης, που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Καλαμάτα, περιλαμβάνει δύο σεμινάρια δημιουργίας ντοκιμαντέρ, το πρώτο από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout, με τίτλο «Δημιουργώντας ένα Ντοκιμαντέρ – Πορτραίτα», για  φοιτητές τoυ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και το δεύτερο από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Tekla Taidelli με τίτλο Σινεμά του Δρόμου (Street Cinema),  για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και τους νέους της περιοχής.

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δύο σεμιναρίων θα προβληθεί στο κοινό της Καλαμάτας, στις Τελετές Έναρξης (Πορτραίτα) και Λήξης (Σινεμά του Δρόμου) του Φεστιβάλ.

Φέτος, η Τέχνη των Κόμικς έχει την τιμητική της με τη διεθνή έκθεση Η 7η Τέχνη συναντά την 9η,
με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Giuseppe Palumbo, Andrea Bruno, Danijel Zezely, Θανάση Πέτρου, Soloup, Γιώργο Μπότσο, Soto Anagno). Την έκθεση, που θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49) από 18 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, επιμελείται η δημιουργική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς του περιοδικού  «Βαβέλ». Παράλληλα, στις 20 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του graphic novel του Soloup «21: Η Μάχη της Πλατείας». Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθείένα ενδιαφέρον masterclass από τους Γιώργο Μπότσο και Andrea Bruno. O Γιώργος Μπότσος θα μιλήσει για τη σχέση των κόμικς με τον Κινηματογράφο, τη φύση της σελίδας κόμικς ως εικαστικής αφήγησης και τη λειτουργία της διαδοχής ή αλληλουχίας των εικόνων, ενώ ο διεθνούς φήμης Ιταλός, Andrea Bruno, θα αναπτύξει την προσωπική του προσέγγιση στην δημιουργία ενός κόμικ σε σχέση με το ντοκιμαντέρ. 

Η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου με την ταινία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη, Ο Νοτιάς, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Σινεμά ο Σταθμός. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι ζωντανεύουν ξανά, για ένα μόνο βράδυ, και μετατρέπονται στο θερινό σινεμά «Ο Σταθμός», προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), σε συνδιοργάνωση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και με τους Δήμους του Δικτύου. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Καλαμάτας και η Βουλή Τηλεόραση.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Τζίνα Πετροπούλου

Καλλιτεχνική Σύμβουλος: Κλεώνη Φλέσσα

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Βουλή Τηλεόραση

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε μας στα

www.peloponnisosdocfestival.com και https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/