‘Αμμος Μεσσηνίας: Καλλιεργούσε 174 χασισόδεντρα για να πληρώσει χρέη του!

‘Αμμος Μεσσηνίας: Καλλιεργούσε 174 χασισόδεντρα για να πληρώσει χρέη του!

Νεαρός αλλοδαπός που είναι στη λίστα ανεπιθύμητων προσώπων

Το να ξεχρεώσει χρέη που είχε στη χώρα του φέρεται να υποστήριξε ως αιτία της πράξης του ο 27χρονος Αλβανός που συνελήφθη τις προηγούμενες μέρες να καλλιεργεί σε περιοχή του χωριού Άμμου 174 δενδρύλλια κάνναβης.

Μάλιστα, ο νεαρός αλλοδαπός δεν πτοήθηκε ούτε από το γεγονός ότι βρίσκεται στη λίστα των ανεπιθύμητων αλλοδαπών στη χώρα μας μέχρι το 2023. Παρά ταύτα, βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας εδώ και 1,5 χρόνο!

Επ’ αυτοφώρω

Έπειτα από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή του χωριού Άμμος του Δήμου Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τη φυτεία και το πρωί της Παρασκευής ο 27χρονος πήγε σε αυτή για να τη φροντίσει και ξεκίνησε καλλιεργητικές εργασίες. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Από πηγάδι

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο  χώρο, στον οποίο καλλιεργούνταν τόσο στο έδαφος όσο και σε πλαστικές γλάστρες (κυτία προβλάστησης) 174 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών περίπου. Η φυτεία ήταν υπό εγκατάσταση και βρισκόταν μέσα σε καλαμιώνα. Τα 64 φυτά είχαν ήδη φυτευτεί στο έδαφος και τα υπόλοιπα βρίσκονταν ακόμα στα γλαστράκια. Τα φυτά ήταν διαφορετικής ωρίμανσης και ποικιλίας.

Εντός φυτείας υπήρχαν πλαστικά μπιτόνια και βαρέλια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, ο 27χρονος φόρτωνε σε ένα οικοδομικό καρότσι και μετέφερε με αυτά νερό από κοντινό πηγάδι για να ποτίζει τα χασισόδεντρα.

Όλα τα δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα sim και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Όπως προαναφέραμε ο 27χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα και είναι ενταγμένος στη λίστα ανεπιθύμητων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Της Βίκυς Βετουλάκη