Αντιδιαβρωτική προστασία Αίπειας: Ολοκληρώθηκε ο ένας πρόβολος, ξεκίνησε ο δεύτερος

Αντιδιαβρωτική προστασία Αίπειας:  Ολοκληρώθηκε ο ένας πρόβολος, ξεκίνησε ο δεύτερος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στην Αίπεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και αφορά στην κατασκευή δύο προβόλων και τεσσάρων υφάλων, ενώ αντιμετωπίζει το θέμα της διάβρωσης της παραλίας και της προστασίας των ιδιοκτησιών σε μήκος ακτογραμμής περίπου 2 χιλιομέτρων.

Ολοκλήρωση προβόλων
Όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος, ο βόρειος πρόβολος, μήκους 165 μέτρων, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της προσάμμωσης στην ακτή στη θέση κατασκευής του.

Η κατασκευή του μικρότερου νότιου προβόλου, μήκους 68 μέτρων, ξεκίνησε χθες, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθεί η κατασκευή των υφάλων.

Βεβαίως, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, λόγω της θερινής περιόδου, που είναι και η καταλληλότερη για την κατασκευή τέτοιου είδους έργου, μια μικρή όχληση θα υπάρξει στους λουόμενους, όμως η επιβλέπουσα υπηρεσία, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, έχουν λάβει μέριμνα και λήψη ανάλογων μέτρων, προκειμένου η όποια δυνατή όχληση να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Αντιδράσεις
Τέλος, επειδή προέκυψαν κάποιες αντιδράσεις για την κατασκευή του νότιου προβόλου, εφαπτόμενου στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα, ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από την υπηρεσία και τον ανάδοχο την επίσπευση ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης κατασκευής και από τους αντιδρώντες την υπομονή τους για να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο, που χρόνια ανέμενε η τοπική κοινωνία.

Της Βίκυς Βετουλάκη