Έμεινε όρθια η Καλαμάτα στο Βόλο και παραμένει 1η

Έμεινε όρθια η Καλαμάτα στο Βόλο και παραμένει 1η

Με λίγη …δόση τύχης, μεγάλη ικανότητα Ταΐρη και παγίωση …ψυχής πρωταθλητή η Καλαμάτα κατόρθωσε να μείνει όρθια μέσα στο Βόλο, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από την τοπική Νίκη και μαζί έναν πολύτιμο βαθμό που της επιτρέπει να παραμείνει σε θέση «αρχηγού» στο Νότιο Όμιλο της Football League. Η αναμέτρηση που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Νεάπολης άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής και επέτρεψε στους «μελανόλευκους» να διατηρήσουν μια διαφορά τριών βαθμών από τη 2η Ρόδο έχει έναν αγώνα λιγότερο (παίζει σήμερα στο Αιγάλεω)- κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση πρωτιά εξαρτάται από τους ίδιους.

Στο Βόλο η Καλαμάτα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και τις δύο κατάφερε να «απαντήσει». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με τον Ροχάνο και το μεσσηνιακό συγκρότημα ισοφάρισε λίγα λεπτά αργότερα με πέναλτι του Φελίπε που υποδείχθηκε σε χέρι του σκόρερ των Θεσσαλών. Στο 60’ ο Ταΐρης, ο οποίος είχε τρεις συνολικά σωτήριες επεμβάσεις, απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Λούκας Γκαρσία. Στο 65’ ο Ροχάνο πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, το οποίο και πάλι δεν χάρηκε για πολύ, αφού πολύ γρήγορα ο Ηλιόπουλος πέτυχε το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αναλυτικά στοιχεία του αγώνα στο Βόλο από το regista.gr (ρεπορτάζ Θοδωρής Σταμούλης):

Η Νίκη μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος και μετά από μεγάλη πίεση που άσκησε στην Καλαμάτα άνοιξε το σκορ. Στο 13′ ο Γκαρσία εκτέλεσε μαεστρικά φάουλ από μέση απόσταση με τον Ροχάνο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής για το 1-0.

Δύο λεπτά μέσα ο Ταϊρης υπέπεσε σε έμμεσο. Ο Γκαρσία πάσαρε στον Γκονζάλες με το σουτ του να περνάει άουτ. Στο 23′ η Καλαμάτα έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση του Έμπερτ (Φελίπε). Η συγκεκριμένη φάση έφερε θύελλα διαμαρτυριών, καθώς πριν το χέρι του Ροχάνο σε κεφαλιά του Μπακαγιόκο, ο Γκαλίτσιος είναι σε αντικανονική θέση και συμμετέχει κανονικά στη φάση. O Κατσικογιάννης “συμβουλεύτηκε” τον πρώτο βοηθό Νίκζα από τη Λάρισα, χωρίς όμως να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Νίκη μετά την ισοφάριση, είχε την πλήρη έλεγχο και με προσπάθειες κυρίως από τα άκρα, επιχείρησε να διασπάσει για δεύτερη φορά την άμυνα της Καλαμάτας. Τα πρώτα 45′ ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποια άλλη επικίνδυνη στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη σχεδόν με το “καλημέρα”απείλησε με τον Γκονζάλες. Στο 48′ ο Τζοβάρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γκονζάλες έκανε το πλασέ με τη μία χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Ταϊρη. Στο 52′ οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική μετά την ισοφάριση, ο Μαβιγκά βγήκε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γκαρσία πάσαρε κάθετα στον Γκονζάλες, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Ταϊρη σε εξαιρετική απόκρουση. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Τζοβάρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από το Μαβιγκά. O Λούκας Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση να με τον Ταϊρη να απεκρούει με τα πόδια, παραχωρώντας κόρνερ. Στο 63΄ νέα καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου.

Ο Τζοβάρας σέντραρε από τα αριστερά, ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Καλαμάτας να μπλοκάρει και πάλι. Στο 65′ η Νίκη Βόλου πήρε και πάλι το προβάδισμα! Ο Γκαρσία κινήθηκε εξαιρετικά, σέντραρε συρτά με τον Ροχάνο να πετάγεται στο 1ο δοκάρι και με προβολή έκανε το 2-1. Στο 77′ οι φιλεξούμενοι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά. Ο Σουμπίνιο έκλεψε την μπάλα από τον Γκαρσία, “έσκαψε” για τον Ηλιόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Καραγκιόζη.

Στο 88′ ο Ντομίνγκεθ σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, περνώντας σύριζα από το δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης και μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Αργύρης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, καθώς δεν κατάφερε με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να κάνει το 3-2.

Στην επαναφορά ο Τζοβάρας δοκίμασε το σουτ με τη μία η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μπαλάφα, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα έπρεπε προ κενής εστίας. Το ματς ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ να είναι το 2-2.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Καραγκιόζης, Καλουτσικίδης (86′ λ.τ Πολίμος), Τσιμπούκας, Αργύρης, Μέτσε (90+4′ Νατσιόπουλος), Μπόσιο, Τζοβάρας, Μπαλάφας, Λούκας Γκαρσία (78′ Ντομίνγκεζ), Γκονζάλες (78′ Κρουθ), Ροχάνο.

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο (64′ λ.τ Αναστασόπουλος), Γκαλίτσιος, Ευαγγέλου, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος (67′ Σουμπίνιο), Παυλίδης (84′ Σαλίν), Μπουσμπίμπα (64′ Ηλιόπουλος), Μαρκόφσκι, Φελίπε (64′ Αλεξόπουλος).

η φωτογραφία είναι από το https://www.goalpost.gr/

FOOTBALL LEAGUE-ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πρόγραμμα-αποτέλεσμα 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/5

Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 2-2

Κυριακή 6/6, 5 μ.μ.

Αιγάλεω-Ρόδος

Επισκοπή-Ιάλυσος

Καλλιθέα-Αστέρας Βλαχιώτη

Ασπρόπυργος-Σαντορίνη 2020

Η βαθμολογία

1              Καλαμάτα           29           15-5

2              ΑΣ Ρόδου            26           15-9

3              Καλλιθέα            24           19-13

4              Ιάλυσος Ρόδου 21           13-12

5              ΑΟ Επισκοπής   19           8-7

6              Αιγάλεω              18           11-12

7              Νίκη Βόλου         17           12-13

8              ΑΣ Σαντορίνης  17           7-10

9              Ασπρόπυργος   8              7-18

10           Αστέρας Βλαχιώτη          7              5-13

-Εκτός από τους εκκρεμείς αυριανούς αγώνες, δεν έχει διεξαχθεί το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής Ασπρόπυργος-Αστέρας Βλαχιώτη (έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη)

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, 13.06.21

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ-ΑΙΓΑΛΕΩ

ΡΟΔΟΣ-ΙΑΛΥΣΟΣ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ