Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας “μύρισε άρωμα” Dior

Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας “μύρισε άρωμα” Dior

Την υψηλών συμβολισμών επίδειξη μόδας του οίκου Dior, παρακολούθησε από την Καλαμάτα χθες πλήθος κόσμου, σε απευθείας μετάδοση από το Καλλιμάρμαρο.

Η μοναδική παρουσίαση της ”Made in Greece” συλλογής του γαλλικού οίκου, τιμά με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η Καλαμάτα μεταξύ των πόλεων που επιλέχθηκαν από τον Dior
Όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, παρακολούθησαν την επίδειξη της συλλογής “Cruise 2022”, η οποία έχει σχεδιαστεί και ραφτεί από «ελληνικά χέρια» -τεχνίτες και δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε περιοχές όπως το Σουφλί, το Άργος και την Καλαμάτα.

Για τον λόγο αυτό, ο οίκος Dior θέλησε να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που εργάστηκαν για αυτή την εντυπωσιακή συλλογή, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές τις τρείς περιοχές να προβληθεί η παρουσίαση της συλλογής σε ζωντανή μετάδοση από την Αθήνα.

Υψηλών συμβολισμών η παρουσίαση της συλλογής
Έλληνες τεχνίτες που ειδικεύονται στην ύφανση, στο κέντημα και στο μετάξι επιλέχθηκαν από τον γαλλικό οίκο μόδας να δουλέψουν και να δημιουργήσουν την εν λόγω συλλογή, με αναφορές στην ελληνική μυθολογία και αρχαιότητα, -στηρίζοντας παράλληλα ένα κομμάτι της παραδοσιακής βιοτεχνίας.

Στην επίδειξη συμμετείχαν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, ενώ το ποσό που φαίνεται να στοιχίζουν τα ρούχα της συλλογής κυμαίνεται μεταξύ των 50.000 και 150.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκάδες μοντέλα παρέλασαν στο Καλλιμάρμαρο, φορώντας τις δημιουργίες του γαλλικού οίκου Dior.
Η πολυανεμενόμενη εκδήλωση ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί στις 9:30 το βράδυ.