Καμπανάκι Χαρδαλιά για Καλαμάτα- Δύο νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν 6 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καμπανάκι Χαρδαλιά για Καλαμάτα- Δύο νέα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν 6 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, έπειτα από αρκετές μέρες, είχαμε χθες στη Μεσσηνία, καθώς από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν μόλις δύο. Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κλινική «Covid19», με 6 ασθενείς να συνεχίζουν να νοσηλεύονται εκεί, ενώ κενή παραμένει η ΜΕΘ.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 570 “rapid test”, ενώ σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν κανονικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ., στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Σήμερα τεστ θα γίνουν και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας απ’ τις 8.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.112 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώθηκαν λίγο, σε 445.

Να σημειωθεί πως οι εμβολιασμένοι πολίτες με μια δόση στη Μεσσηνία έφτασαν τους 50.744. Από αυτούς 29.704 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις ή το μονοδοσικό σκεύασμα της “Johnson & Johnson” . 

Καμπανάκι 

Σύμφωνα, τέλος, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σε κάποιες περιοχές που δεν είναι απαραίτητα στο πορτοκαλί επίπεδο, παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα μικρή αύξηση του ιικού φορτίου -τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μείωση ή σταθεροποίησή του. «Για αυτό και καλούμε τους κατοίκους της Καλαμάτας, της Ρόδου, της Νάξου και της Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μάσκας και την αποφυγή των συγχρωτισμών» σχολίασε.

Του Κώστα Γαζούλη